Top: Cele mai căutate cărţi în luna august în România

Cartea de memorialistică a Oanei Pellea este cea mai bine vândută carte a lunii august la editura Humanitas. „Dragă Oana, m-a uimit să găsesc în notaţiile tale lucrul pe care numai scriitorii adevăraţi îl au: amprenta stilistică. (…) Miezului ascuns al jurnalului tău: găseşti cuvintele în stare să nu ucidă viaţa din lumea efemeridelor care suntem“, spune criticul literar Ioana Pârvulescu despre volum.Pe următoarele poziţii se situează „Mănâncă, roagă-te, iubeşte“ de Elizabeth Gilbert şi „Amintiri şi poveşti mai deocheate“ de Neagu Djuvara. 

Cel mai căutat titlu al lunii august la editura Polirom este “Amintirile peregrinului apter”, semnat de Valeriu Anania.“Jurnalul fericirii”, de Nicolae Steinhardt şi “Seducătoarea din Florenţa”, de Salman Rushdie intră în topul cărţilor bine vândute în librării luna trecută. Valeriu Anania marturiseşte că volumul său, compus din povestiri fantastice, este rodul peregrinărilor sale pe la mănăstirile din ţară, fiind totodată un travaliu făcut la îndemnul colegilor de detenţie: „Această carte s-a zămislit sub pământ”, într-o celulă de la Jilava. Nuvelele fantastice sunt grupate în jurul unui personaj simbolic, îngerul care şi-a pierdut aripile. Prin călătoriile lui în spaţiul fascinant al mănăstirilor româneşti, el prilejuieşte o incursiune în trecutul istoric şi legendar al locurilor.

Cel mai bine vândut autor al Curtea Veche Publishing în luna august este Eckhart Tolle, cu titlurile „Puterea prezentului”, „Liniştea vorbeşte” şi „Un pământ nou”. Eckart Tolle, autor născut în Germania, este absolvent al universităţilor din Londra şi Cambridge. „Puterea prezentului”, una dintre cărţile sale, s-a tradus în 33 de limbi. Alături de continuarea sa, “A new Earth”, acestea sunt considerate cărţi „spirituale” emblematice ale timpului nostru.

Cartea lunii august la Rao este „Afganul” de Frederick Forsyth, o carte de spionaj, care dezvăluie o operaţiune de mare amploare a Al-Qaeda. Afganul este Izmat Khan, un fost comandant taliban închis de cinci ani la Guantanamo Bay, dar şi numele de acoperire al colonelul Mike Martin, un veteran de război, combatant în zonele de conflict din întreaga lume. Într-o încercare disperată de a evita dezastrul, agenţiile de spionaj vor încerca ceea ce nimeni nu a mai reuşit vreodată – să facă un occidental sa treacă drept arab între arabi.

Cea mai bine vândută carte a lunii august la Nemira este “Evanghelia dupa Satana”, de Patrick Graham, un roman de suspans, marcat de trei repere temporale: anul 1348, al epidemiei de ciumă, care are ca scenă mănăstirea – fortăreaţă Bolzano, unde maica stareţă Isolda de Trente s-a zidit de vie, pentru a lua cu ea în mormânt un teribil secret; anul 2006, cand Rachel, asistenta şerifului local, anchetează dispariţia a patru tinere. După ce dispare la rândul ei în mod misterios, Marie Parks, agent FBI, anchetează cazul; în fine, câteva zile mai târziu, la Vatican, Cardinalul Oscar Camano realizează că cele patru tinere asasinate sunt chiar cele trimise pentru a ancheta valul de crime din sânul ordinului secret al Pustnicelor. Părintelui iezuit Carzo îi revine sarcina de a regăsi cartea pierdută în urmă cu şase secole: „Evanghelia după Satana”.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed