Cele mai frumoase locuri de vizitat din Munții Parâng. FOTO 

Țara noastră este extrem de ofertantă în obiective turistice care merită văzute cel puțin o dată în viață, iar o destinație cu locuri de vis este Masivul Parâng, cel mai înalt munte al Hunedoarei. Vârful nu se remarcă numai prin înălțime, ci și prin peisaje impresionante, pe care nu le vei uita prea curând. Totodată, aici vei găsi numeroase obiective turistice magnetizate parcă în jurul său.

Cele mai frumoase locuri de vizitat din Munții Parâng. Și în România avem peisaje uimitoare pe care oricine trebuie să le vadă măcar odată.

La poalele Munților Parâng există cel puțin trei obiective turistice unice, printre care nu avem cum să nu amintim cele mai abrupte chei și un lăcaș de cult vechi de peste jumătate de mileniu.

Cei care ajung în Munții Parâng pot vizita lacuri glaciare, dar și pajiști alpine, păduri, muzee, stânci și nu numai. La poalele Munților Parâng se află orașele Petroșani și Petrila, fiind traversați de una dintre cele mai frumoase șosele din țară – Transalpina. Aceasta este și cea mai înaltă șosea a României, ajungând la altitudinea de peste 2.000 de metri. Aici găsim și cel mai înalt vârf al masivului – Parângul Mare, care măsoară 2.519 metri.

În Munții Parâng, ca și în alte locuri, natura a avut grijă să construiască monumente naturale menite să impresioneze orice turist. Printre locurile unice, interesante și atractive se numără Peștera Bolii, Cheile Jiețului și Cheile Rosia.

Locul este marcat și de alte obiective deosebite, precum: Peșterile Polovragi și Muierii, Cheile Oltețului, Mănăstirea Polovragi – toate localizate în Baia de Fier, probabil singura comună din România care se poate mândri cu patru obiective turistice. Mai mult, unul dintre acestea este și cel mai vizitat obiectiv speologic din țară (Peștera Muierii).

Totodată, cele două peșteri amintite se află foarte aproape una de alta, drumul dintre ele putând fi parcurs și pe jos.

Pentru iubitorii de antichități, în Munții Parâng se găsește și Muzeul Mineritului, singurul loc din țară în care poate fi observată îndeaproape viața minerilor din Valea Jiului, precum și modul în care aceștia își duc existența.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri