AcasăEconomieCompaniiCele mai profitabile arme din România

Cele mai profitabile arme din România

„Faptul că operatorii economici din industria de apărare au desfășurat activități productive și au menținut în funcțiune capacitățile de producție a condus la menținerea unui minim de personal cu înaltă calificare, iar punctual au concurat la realizarea unor mici investiții sau la dezvoltarea unor produse noi, care au produs efecte pozitive prin creșterea competitivității”, descrie industria Constantin Niță, ministrul Economiei, răspunzând la o interpelare a deputatului Ovidiu Cristian Iane.

 

Astfel, potrivit ministrului Constantin Niță, cele mai competitive sectoare productive ale industrie de apărare sunt armamentul și muniția de infanterie, aruncătoarele de bombă și muniția aferentă, vehiculele blindate de luptă pe roți, proiectilele reactive și rachetele, precum și produsele, componentele și piesele de schimb specifice sectoarelor aeronautic, optic și optoelectronic.

 

„Sectoarele competitive actuale sunt cele care au avut piață de desfacere, în general cea externă, pentru că piața internă, în ultimii 10 ani, a fost aproape nulă, deoarece forțele sistemului național de apărare (MApN, MAI, SRI) nu au lansat comenzi către operatorii economici din industria de apărare”, se mai arată în comunicarea Ministerului Economiei.

 

La polul opus, activitățile mai puțin competitive, cele rămase în urmă, deși odinioară erau de excelență sunt vehiculele blindate de luptă pe șenile și armamentul și muniția de artilerie.

 

Din informațiile furnizate de Ministerul Economiei, în luna februarie 2014, datoriile companiilor din industria de apărare de sub autoritate la bugetul statului erau de 1,76 miliarde lei. Ulterior, la jumătatea lunii mai, Guvernul a decis să șteargă datoriile a 15 fabrici producătoare de armament și companii care vând arme din România. În total, au fost șterse datorii în valoare de 1,1 miliarde lei.

 

 

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.