Cele mai rapide rute din București către Grecia cu mașina

Cele mai rapide rute din România către Grecia cu mașina. Mulți români preferă să plece cu mașina în Grecia. Uneori este o alegere mai ieftină decât cu avionul.

De asemenea, într-o mașină avem avantajul de a depozita câte lucruri dorim, spre deosebire de limita de bagaje de la cala avionului.

Nici drumul nu este unul foarte lung, drept urmare, în doar câteva ore, românii ajung rapid la destinație.

Iar odată cu deschiderea noii frontiere, Makaza – Nimfea, situata la granita intre Bulgaria si Grecia, drumul spre Grecia este și mai scurt decât până acum.

Cele mai rapide rute din București către Grecia cu mașina

Din Bucuresti si pana la granita cu Grecia sunt doar 370 de kilometri, o distanta care poate fi parcursa fara probleme de oricine intr-un timp destul de scurt.

Trecerea prin noul punct de frontiera Makaza – Nimfea este preferat in special de turistii romani care vor sa ajunga in Thassos, Paralia Katerini sau Halkidiki, destinatiile cele mai apropiate de tara noastra. Tocmai din acest motiv, acestea sunt si cele mai cautate destinatii de vacanta printre multi romani.

Acelasi punct de frontiera este potrivit insa si pentru cei care vor sa ajunga pe insulele Lefkada, Corfu, Kefalonia sau Zakynthos.

Dupa ce se trece frontiera, Grecia este legata de la est la vest printr-o autostrada de nu mai putin de 670 de kilometri.

Cele mai rapide rute din București către Grecia cu mașina

In cazul in care destinatia voastra de vacanta este Thassos, noul punct de frontiera de la Makaza – Nimfea va va scurta drumul cu nu mai putin de 250 de kilometri.

Traseul pe care il veti urma este urmatorul: Bucuresti – Ruse – Byala – Veliko Tarnovo – Gurkovo – Maglizh – Tulovo – Stara Zagora – Dimitrovgrad – Haskovo – Nimfea – Komotini – Keramoti.

Este vorba despre o distanta de aproximativ 560 de kilometri, care poate fi parcursa in numai opt ore. Din Keramoti in insula Thassos se trece foarte usor cu un ferryboat, care costa numai 20 de euro pentru o masina si 3.5 euro pentru fiecare persoana. Trecerea dureaza numai 40 de minute, ferry-urile plecand la fiecare ora și jumatate, arată cumsa.ro.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed