Cele mai simple rețete pe care le poți face din semințele de năut

Dacă ești în lipsă de idei și nu vrei să cheltui prea mult pentru un meniu diversificat, află că doar din semințe de năut poți obține cel puțin 3 preparate diferite. Iată cele mai simple rețete pe care le poți face din semințele de năut.

Una dintre cele mai simple rețete pe care le poți face din semințele de năut este năutul în sos tomat, pentru care vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

Cele mai simple rețete pe care le poți face din semințele de năut

  • o conservă de năut
  • o conservă de roşii în bulion
  • o ceapă
  • o lingură ulei
  • 1-2 căţei de usturoi,
  • sare și piper, după gust
  • pătrunjel

Pentru a-l prepara, pune întâi uleiul la încins într-o cratiță, după care lasă la călit ceapa. Adaugă usturoiul feliat apo și năutul scurs din conservă,  și acoperă cu apă lăsând să fiarbă vreme de aproximativ 10 minute.

Cele mai simple rețete pe care le poți face din semințele de năut

Se adaugă ulterior roșiile tăiate mărunt, se condimentează cu sare și piper după preferințele fiecăruia, şi se mai lasă la fiert 10 minute. La final, se ornează cu pătrunjel tocat.

Humusul este o a doua rețetă pe care o poți încerca și pentru care vei avea nevoie de:

  • o cutie de năut la conservă
  • o linguriţă de pastă de susan (tahini)
  • doi căţei de usturoi
  • două linguri de ulei de măsline
  • o lingură de suc de lămâie
    sare

Prima oară se scurge năutul şi se pasează cu un blender. Se adaugă pasta de susan, căţeii de usturoi tăiaţi, uleiul de măsline, sarea și sucul de lămâie şi se mixează în continuare. Dacă pasta e mult prea groasă se mai adaugă zeamă din conservă. Se serveşte cu pâine prăjită sau lipie.

Cele mai simple rețete pe care le poți face din semințele de năut

O a treia rețetă pe care o poți încerca este falafelul, pentru care vei avea nevoie de:

  • două conserve de năut
  • două linguri de tărâţe de psyllium
  • o cană de pătrunjel tocat
  • un morcov
  • o ceapă
  • șase căţei de usturoi
  • o linguriţă boia dulce
  • o jumătate de linguriţă de chimion măcinat
  • sare şi piper
  • două linguri de tahini
  • 4-5 linguri de făină
  • 3-4 linguri de ulei pentru prăjit

Năutul se mixează până se transformă într-o pastă și se pune apoi într-un bol mai mare, peste care se adaugă morcovul dat pe răzătoare, ceapa și usturoiul tocate și restul ingredientelor.

Toate ingredientele se amestecă bine până se formează o pastă, iar între timp, se încinge o tigaie antiaderentă cu ulei, după care se modelează chifteluţele şi se pun la prăjit, câte două minute pe fiecare parte.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed