x


  • EUR
    4.8338
    USD
    4.4477
string(16) "instant-articles"

Celebrul NARCIS NEAGA se întoarce în fruntea Companiei de Investiții Rutiere

Narcis Neaga, fost director general al CNADNR, redenumită Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în prezent având funcţia membru în Consiliul de Administraţie al CNAIR, a fost numit director general al Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere.

Author: Mihai Voican | Sursa: Capital.ro | Publicat: 30.03.2018, 8:13

Narcis Neaga ne-a confirmat că a fost numit, în cursul zilei de astăzi, de către Consiliul de Administraţie al CNIR, în funcţia de director general. Compania Naţională de Investiţii Rutiere se va ocupa cu tronsoanele de autostradă care sunt în construcţie şi de noile proiecte aflate în licitaţie.

 

Proiectul de ordonanţă a guvernului privind reorganizarea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere a fost aprobat în 2016. Până în prezent, Compania Naţională de Investiţii Rutiere nu a funcţionat pentru că proiectul de ordonanţă privind înfiinţarea CNIR nu a permis preluarea de personal din cadrul CNAIR.

 

Pentru a putea fi funcţională Compania Naţională de Investiţii Rutiere, Guvernul trebuie să aprobe modificarea proiectului de ordonanţă a CNIR prin care să poată transfera personal din cadrul CNAIR.

 

În 2016, în proiectul de ordonanţă privind înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere, era prevăzut că va fi o societate comercială pe acţiuni cu personalitate juridică, de interes strategic naţional, şi va funcţiona sub autoritatea Ministerului Transporturilor, pe bază de gestiune economică şi autonomie financiară distinctă, cu respectarea legislaţiei în vigoare, şi va asigura serviciul public de dezvoltare a infrastructurii de transport rutiere pentru transportul populaţiei şi a mărfurilor, în condiţii de siguranţă a circulaţiei, timpi de deplasare comparabili cu cei din Uniunea Europeană şi confort în trafic.

 

Procurorii DNA au clasat dosarul în care era cercetat Narcis Neaga.

 

La începutul lunii martie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au clasat dosarul privind suspendarea şi rezilierea contractului de consultanţă pe autostrada Orăştie-Sibiu, lot 3. În prezent, conform informaţiilor Capital, procurorii DNA instrumentează numai dosarul privind construcţia lotului 3 al autostrăzii Orăştie-Sibiu.