x


  • EUR
    4.8734
    USD
    4.1566
string(16) "instant-articles"

Celebrul SECUREANU a aflat o veste cruntă! Prejudiciile sunt enorme

Florin Secureanu, fostul manager de la Spitalul Malaxa, a fost trimis în judecată într-un al doilea dosar penal.

Autor: Mihai Voican | Sursa: G4MEDIA | Publicat: 29.09.2020, 19:09

DNA l-a trimis în judecată pe Florin Secureanu, fost manager la Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa” din București, pentru un prejudiciu de aproape 650.000 de lei, potrivit unui comunicat al parchetului anticorupție.

 

Secureanu e acuzat de 5 infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

 

Alături de el, a fost trimis în judecată, pentru complicitate, și Ionuț Valentin Tănase, patronul unei firme care ar fi primit contracte de la Secureanu pentru servicii fictive sau pentru bunuri cu prețuri umflate și de 6 ori.

 

”Inculpatul Secureanu Florin – Adrian și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de legislația primară în sensul că, în calitate de manager al Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa” din București și ordonator de credite, ar fi dispus, în perioada 2009 – 2016, efectuarea unor plăți în cuantum total de 648.193 lei din fondurile unității sanitare către mai multe societăți comerciale, printre care și cele administrate de celălalt inculpat.

 

Concret, banii respectivi ar fi fost achitați atât în contextul unor operațiuni comerciale care nu s-au derulat în realitate (privind achiziția unor produse și servicii destinate unității medicale), cât și pentru bunuri achiziționate la prețuri și de șase ori mai mare față de cele de achiziție.

 

Florin Secureanu a mai fost trimis în judecată și în mai 2017 pentru luare de mită și delapidarea a 9 milioane de lei din fondurile spitalului.