AcasăEconomieFinante PersonaleCentralele de apartament pe gaz sunt istorie. Cu ce vor fi înlocuite

Centralele de apartament pe gaz sunt istorie. Cu ce vor fi înlocuite

Încălzirea apei și producerea căldurii la temperaturi scăzute în instalații industriale sunt una dintre oportunitățile neexploatate de reducere a emisiilor de carbon. Acest lucru ar reduce facturile la energie și ar permite extinderea energiei regenerabile, constată un nou studiu Schatz Energy Research Center.

Căldura este responsabilă pentru un sfert din toate emisiile generate de utilizarea energiei în SUA, iar acest raport abordează aproximativ 10% din emisiile SUA generate de consumul de energie. Studiul a identificat, de asemenea, potențiale economii la facturi, de 30 de miliarde de dolari pe an, cu implementare pe scară largă.

Necesitatea apei calde a fost asigurată până acum prin arderea combustibililor fosili în încălzitoare de apă și cazane, generând poluarea climatică și a aerului. Vestea bună e că tehnologia există și este deja utilizată pe scară largă în multe țări, putând reduce aceste emisii la jumătate.

Conform studiului, „pompele de căldură sunt eficiente și flexibile și pot crea locuri de muncă, vor duce la scăderea facturilor la energie, reducerea emisiilor de carbon și facilitarea integrării energiei regenerabile.”

Ce sunt încălzitoarele de apă cu pompă de căldură?

Încălzitoarele cu pompă de căldură sunt pentru încălzirea apei ceea ce sunt becurile cu LED pentru iluminat și vehiculele electrice pentru transport: o soluție tehnologică a sec 21. Este nevoie doar de o atenție serioasă și de sprijinul factorilor de decizie politică pentru a elimina tehnologiile învechite și poluante.

Pompele de căldură pot deservi necesarul de apă caldă cu temperatură scăzută de la clădiri rezidențiale și multifamiliale, la încălzirea centralizată în campusuri și în orașe și până la nevoi industriale.

Încălzitoarele de apă cu pompă de căldură profită de legile termodinamicii pentru a produce de patru până la cinci ori mai multă energie decât consumă și de până la șapte până la opt ori în aplicații industriale.

Acest proces, la fel ca cel utilizat în aparatele de aer condiționat, este mult mai eficient decât cele mai eficiente încălzitoare de apă și centrale.

 

Ultimele Articole