x


  • EUR
    4.7621
    USD
    4.2658
string(16) "instant-articles"

CENTURA CAPITALEI, motiv de ceartă serioasă între București și Bruxelles

România nu a depus până în prezent nicio cerere de finanțare pentru Centura Bucureștiului la Comisia Europeană, arată Comisia într-o informare trimisă deputatului european Siegfried Mureșan. Pe de altă, CNAIR susţine că a fost declanşată procedura trimiterii către CE a cererii de finanţare, aceasta fiind analizată de către structurile de evaluare ale Comisiei, precum JASPERS.

Author: Mihai Voican | Sursa: ECONOMICA,NET | Publicat: 07.12.2018, 8:18

Guvernul României nu a depus nici până în acest moment dosarul de finanțare pentru Centura Bucureştiului, spune deputatul european Siegfried Mureșan, care citează un răspuns al Comisiei Europene din 5 decembrie.

 

„Serviciile Comisiei nu au primit încă nicio cerere de finanțare pentru un proiect major referitor la centura ocolitoare a municipiului București”, se arată într-un răspuns oferit de Corina Creţu în numele Comisiei Europene la interpelarea europarlamentarului.

 

Ministerul Transporturilor a informat serviciile Comisiei că CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) i-a transmis cererea de finanțare din Fondul de coeziune. “Prin urmare, Comisia înțelege că proiectul este încă în curs de elaborare la nivel național. Ministerul Transporturilor a informat Comisia că, până la sfârșitul anului 2018, va fi trimisă Comisiei cererea de finanțare pentru proiectul major referitor la centura de sud a municipiului București. După ce serviciile Comisiei vor primi cererea de finanțare a proiectului, aceasta va fi evaluată, urmând ca o decizie să fie luată în termen de trei luni de la data depunerii acesteia”, se mai arată în răspunsul Corinei Creţu.

 

Articolul integral pe ECONOMICA,NET