AcasăEconomieTransportCentura Slatina e gata! S-a dublat numărul de km de drum expres...

Centura Slatina e gata! S-a dublat numărul de km de drum expres în România!

Joi, 28.07.2022, a fost dat în trafic și lotul 2 al tronsonului 2 (Piatra Olt – ieșire Slatina), în lungime de 21,35 km, de pe primul Drum Expres din România, Craiova – Pitești.

Astfel, de astăzi, se va putea circula pe o infrastructură rutieră modernă pe cei aproximativ 40 km de la intrarea în Balș până la ieșirea din Slatina, conform CNAIR.

În data de 21 aprilie 2022 a fost deschis circulației lotul 1 al a tronsonului 2 (18,5 km) de la intrarea în Balș până în localitatea Piatra Olt.

Contractul pentru proiectarea și execuția acestui tronson de drum expres a fost semnat în data de 05.12.2018, iar în 21.12.2018 a fost dat ordinal de începere pentru activitatea de proiectare. În data de 21.11.2019 s-a dat și ordinal de începere pentru execuția propriu zisă a lucrărilor.

Antreprenorul lucrării a fost Asocierea SA & PE Construct SRL – SC Spedition Umb SRL – SC Tehnostrade SRL – SC Consitrans SRL.

Premierul Nicolae Ciucă afirmă, joi, într-o postare pe Facebook, că la doar trei luni de la inaugurarea primului drum expres din România, cel care va lega Piteşti de Craiova, numărul de kilometri daţi în folosinţă s-a dublat. El precizează că drumul expres, care are acum 40 de kilometri, marchează începutul marilor proiecte de infrastructură pe care Guvernul le pregăteşte în această zonă a ţării, relatează News.ro.

„La doar trei luni de la inaugurarea primului drum expres din România, cel care va lega Piteşti de Craiova, numărul de kilometri daţi în folosinţă s-a dublat. Celor 18,5 km deschişi traficului în aprilie, li se adaugă acum încă 21,4 km, care permit parcurgerea distanţei Balş-Slatina în regimul unui drum de mare viteză. După Balş, Slatina este al doilea oraş de pe traseul DEx12 care scapă de traficul greu de pe străzi. În plus, noul pod peste Olt va permite reparaţiile necesare pentru podul DN65”, afirmă premierul în postare.

Potrivit lui Nicolae Ciucă, ”drumul expres, care are acum 40 de kilometri, marchează începutul marilor proiecte de infrastructură pe care Guvernul le pregăteşte în această zonă a ţării”.

„Urmează finalizarea lucrărilor la tronsoanele 3 şi 4, care leagă Slatina de Piteşti şi de autostrada A1, dar şi la tronsonul 1 Craiova-Balş. În viitor, după finalizarea proiectului unui nou drum de mare viteză Craiova-Lugoj, infrastructura din Oltenia va avea o axă de transport rutier Est-Vest, un stimulent major pentru dezvoltarea economiei locale”, mai afirmă prim-ministrul.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.