Cerealcom Dolj, fără datorii la stat, dar în executare silită (VIDEO)

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a dat publicităţii lista marilor datornici la bugetul de stat. Cerealcom Dolj, una din cele mai mari companii agricole din România figurează cu o restanţă la buget de 52,8 milioane de lei. Conform informaţiilor de pe site-ul ANAF, pentru Cerealcom Dolj, s-a început procedura de executare silită. Omul de afaceri Mihai Anghel, proprietarul companiei, spune că la mijloc este în mod clar o neînţelegere.

„Sunt convins că este o greşeală. Nu ştiu nimic de unde sunt sumele astea. 530 de miliarde. Te apucă nebunia, nu alta!”, a spus Mihai Anghel, proprietar Cerealcom Dolj.

Potrivit lui Mihai Anghel, compania sa are de achitat la stat 1,4 milioane de lei, reprezentînd o plată scadentă la 25 ianuarie 2010. De-altfel, spune el, Cerealcom nu a primit nici o somaţie privind o restanţă atât de mare.

„Am primit o somaţie de plată pentru nişte salarii, vreo 400.000 de lei, care le-am plătit ieri şi azi. La 16.09.2009, am primit certificat fiscal de la ANAF Bucureşti, cu numărul… că nu avem nici un fel de datorii”, a adăugat Anghel.

Mihai Anghel este unul din primii cinci oameni de afaceri din sectorul agricol. Administrează aproximativ 24.000 de ha de teren agricol şi are capacităţi de depozitare pentru 350.000 de tone. Pentru 2009, Cerealcom Dolj anunţă o cifră de afaceri de 246 de milioane de lei, în creştere cu 3 procente faţă de anul anterior şi un profit de 7 milioane de lei. Datoria la bugetul de stat, din statisticile ANAF, echivalează cu un sfert din cifra de afaceri pe 2009.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed