Cererea de eliberare a fiului preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, arestat pentru trafic de droguri, admisă

Tribunalul Cluj a judecat, vineri, cererea de eliberare pe cauţiune a lui Alexandru Uioreanu, cauţiunea fiind stabilită la 10.000 de lei.

 

Avocatul lui Uioreanu, Tiberiu Ban, a declarat că această cerere a fost admisă, dar poate fi atacată cu recurs, în termen de 24 de ore de la comunicare, de către procurorii DIICOT.

 

Până la rămânerea definitivă a sentinţei, Uioreanu nu va fi eliberat.

 

Tribunalul Cluj a stabilit, joi, o cauţiune de 10.000 de lei în cazul fiului preşedintelui CJ Cluj Horea Uioreanu, arestat pentru trafic de droguri.

 

Tiberiu Ban, avocatul lui Alexandru Uioreanu, declara că a depus o cerere de eliberare pe cauţiune a fiului preşedintelui CJ Cluj, iar Tribunalul Cluj a stabilit o cauţiune de 10.000 de lei, cererea de eliberare urmând să fie judecată vineri.

 

„Am cerut eliberarea pe cauţiune a lui Alexandru Uioreanu. Considerăm că acesta poate fi cercetat şi în libertate pentru că a fost sincer, nu împiedică aflarea adevărului şi nu este un pericol public”, spunea Tiberiu Ban.

 

Luni, judecătorii Curţii de Apel Cluj au respins recursul înaintat de Alexandru Uioreanu, fiul preşedintelui CJ Cluj Horea Uioreanu, acuzat de trafic de droguri, împotriva prelungirii mandatului de arestare preventivă. Tribunalul Cluj prelungise, în 3 ianuarie, cu 20 de zile mandatul de arestare emis pe numele acestuia.

 

Alexandru Uioreanu a fost ridicat de anchetatori în 19 decembrie anul trecut, fiind acuzat de trafic de droguri, şi a fost reţinut de către procurorii DIICOT – Structura Teritorială Cluj.

 

Conform unor surse judiciare, fiul lui Horea Uioreanu este suspectat că ar fi vândut haşiş în unităţi de învăţământ. Ulterior, el a fost arestat preventiv, alături de alte două persoane cercetate în acelaşi dosar, de Tribunalul Cluj, care arăta în motivarea sentinţei că „inculpatul Alexandru Uioreanu a recunoscut cu sinceritate învinuirea adusă, declarând că este consumator de droguri de risc şi, în acest context, în cursul anului 2012, în mod frecvent a oferit cu titlu gratuit sau contra cost droguri de risc către mai multe persoane”.

 

Preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, declara că nu ştie nimic despre acest caz, pentru că este fiul său din prima căsătorie, are 16 ani şi locuieşte împreună cu mama lui.

 

Alexandru Uioreanu, care este elev în clasa a XI-a la Liceul de Coregrafie şi Artă Dramatică, are situaţia neîncheiată la cinci materii din cauza absenţelor, afirma directorul liceului, Marius Loga.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed