AcasăActualitateCFR Cluj va încasa minimum 7,1 mil. euro de pe urma participării...

CFR Cluj va încasa minimum 7,1 mil. euro de pe urma participării în grupele CL

Liga unu este reprezentată în acest sezon de Champions League doar de campioana CFR Cluj, ocupanta locului doi, Unirea Urziceni nereuşind calificarea în faza grupelor prestigioasei competiţii. Gruparea ardeleană are garantată o sumă de 7,1 milioane de euro din partea UEFA, indiferent de rezultatele pe care le va avea în această rundă.

Organizatorii au anunţat că ediţia 2010-2011 va fi la fel de generoasă precum precedenta, forul fotbalistic european garantând sume de aproximativ 750 de milioane de euro. astfel, CFR Cluj se va alege cu un venit minim garantat de 3,8 milioane de euro doar pentru calificarea în grupe şi încă 550 de mii de euro pentru fiecare meci disputat în această etapă a competiţiei, indiferent de rezultatul obţinut.

O remiză în grupe este platită de UEFA cu 400 de mii de euro, în timp ce o victorie aduce echipei învingătoare 800 de mii de euro. O formaţie care va obţine calificarea din faza grupelor va fi recompensata cu 3 milioane de euro, în timp ce accederea în sferturile de finală va rotunji conturile unui club cu 3,3 milioane de euro.

Ultimele Articole