AcasăEconomieCFR suplimentează locomotivele din depouri, în special în judeţele vizate de codul...

CFR suplimentează locomotivele din depouri, în special în judeţele vizate de codul roşu, pentru a interveni dacă apar situaţii excepţionale generate de vreme

”Având în vedere avertizarea meteo a Administraţiei Naţionale de Meteorologie (A.N.M.) de cod roşu şi portocaliu în majoritatea regiunilor ţării, începând de astăzi, 30.07.2022 până la data de 01.08.2022, CFR Călători suplimenteză rezerva de locomotive din depouri şi staţii pentru intervenţii rapide în situaţii deosebite generate de condiţiile climatice extreme (intensificări ale vântului, ploi torenţiale, călduri excesive etc.) cu cate o locomotivă Diesel aptă pentru remorcare trenuri de călători şi personal pentru deservirea acestora”, a transmis, sâmbătă, CFR.  

Locomotivele au fost suplimentate în depourile de la Timişoara, Arad, Cluj, Braşov, Suceava, Craiova şi Drobeta-Turnu Severin. 

”CFR Călători urmăreşte atent evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice pentru preîntâmpinarea unor eventuale perturbări în circulaţia feroviară şi asigurarea locomotivelor Diesel necesare pentru intervenţie. De asemenea, au fost impuse de către CFR SA restricţii de viteză pentru derularea traficului de călători în condiţii de siguranţă. Această măsură este obligatorie pentru siguranţa traficului feroviar, aplicată de majoritatea administraţiilor de cale ferată din lume, nu doar din România”, a mai precizat compania.  

Astfel, în funcţie de evoluţia condiţiilor meteo ce au implicaţii asupra derulării traficului feroviar de călători, pot să apară modificări în programul de circulaţie a trenurilor de pasageri. 

 

 

Ultimele Articole