AcasăExterneChina a sancționat aproape 30 de persoane pentru niște „personaje urâte” din...

China a sancționat aproape 30 de persoane pentru niște „personaje urâte” din manualele de matematică

Autoritățile din China au pedepsit 27 de persoane pentru publicarea unui manual de matematică care a devenit viral din cauza unor ilustrații „teribil de urâte”, la mai bine de 10 ani de la lansarea lor, după o anchetă desfășurată de o echipă a ministerului chinez al educației, care a durat mai multe luni, potrivit The Guardian, citat de news.ro.

Investigația făcută de un grup de lucru al ministerului chinez al educației a constatat că manualele „nu erau frumoase”, iar unele ilustrații erau „destul de urâte” și nu „reflectau în mod corespunzător imaginea însorită a copiilor din China.

Manualele de matematică au fost publicate de People’s Education Press cu aproape 10 ani în urmă şi au fost folosite în şcolile primare din toată ţara, însă au devenit virale abia în luna mai, după ce un profesor a publicat ilustraţiile.

Imaginile înfăţişează oameni cu feţe distorsionate şi pantaloni supradimensionaţi, băieţi care apucă fete de fuste şi cel puţin un copil care pare să aibă un tatuaj pe picior.

Opera deliberată a infiltraţilor occidentali în sectorul educaţiei.

Utilizatorii reţelelor sociale au fost în mare măsură amuzaţi de ilustraţii, dar mulţi le-au criticat, deoarece reprezintă ”anihilarea culturală” a Chinei şi au precizat că ar fi opera deliberată a infiltraţilor occidentali în sectorul educaţiei.

Ilustrațiile au fost vizualizate de miliarde de ori, stânjenind Partidul Comunist şi autorităţile educaţionale, care au anunţat o revizuire a tuturor manualelor ”pentru a se asigura că manualele respectă direcţia politică corectă şi orientarea valorică”.

Într-o declaraţie publicată luni, autorităţile din domeniul educaţiei au subliniat că 27 de persoane ”şi-au neglijat îndatoririle şi responsabilităţile” şi au fost pedepsite, inclusiv preşedintele editurii, redactorul-şef şi şeful biroului de editare al departamentului de matematică, aceştia fiind demişi din funcţii.

Declaraţia a mai menţionat că ilustratorii şi designerii au fost ”trataţi în consecinţă”, dar nu a oferit alte detalii. Ei şi studiourile lor nu vor mai lucra la proiectarea manualelor sau lucrări conexe, se mai arată în declaraţie.

De asemenea, au fost descoperite o serie de probleme cu cărţile, precum dimensiunea, cantitatea şi calitatea ilustraţiilor, dintre care unele aveau ”probleme ştiinţifice şi normative”.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.