AcasăGeneralChina acuză SUA de spionaj cibernetic

China acuză SUA de spionaj cibernetic

Oficialii chinezi acuză Statele Unite că au accesat forţat trei servere de Internet. În fiecare lună din 2012 au avut loc în jur de 140.000 de intrări ilegale în respectivele sisteme. Potrivit reprezentanţilor ministerului, două treimi dintre ofensivele virtuale au pornit din SUA.

“China este, de asemenea, ameninţată de atacuri pe Internet. Am avut de furcă cu unul dintre cele mai semnificative atacuri. Statisticile arată că pagina de Internet a Ministerului Apărării a devenit o ţintă preferată a hackerilor în ultimii ani”, a spus Gong Yansheng, purtător de cuvânt Ministerul chinez al Apărării

 

La începutul acestei luni, o firmă de securitate cibernetică a publicat un raport despre o unitate militară secretă din China, care ar fi unda dintre sursele proliferării criminalităţii informatice. Rezultatele anchetei arată că unitatea în cauză a sustras sute de terabaiţi de la 141 de instituţii şi organizaţii din toată lumea. China a negat acuzaţiile, susţinând în continuare că este o victimă, şi a cerut explicaţii Casei Albe.

 

“Raportul firmei Mandiant este neprofesional şi lipsit de dovezi. Am atras deja atenţia asupra faptului că mai mulţi experţi americani consideră că acest raport are multe neconcordanţe”, a adăugat Yongsheng.

 

Este pentru prima oară când China vorbeşte răspicat despre atacuri informatice din partea Statelor Unite. Cu toate acestea, guverne, companii şi organizaţii au acuzat Beijingul, în nenumărate rânduri, de spionaj cibernetic. Ultima oară a luat poziţie conducerea cotidianului The New York Times, ale căror calculatoare ar fi fost vizitate de chinezi în căutarea de informaţii despre premierul Wen Jiabao.

Ultimele Articole