AcasăEconomieChina aprobă medicamentul Azvudine împotriva HIV al companiei Genuine Biotech pentru a...

China aprobă medicamentul Azvudine împotriva HIV al companiei Genuine Biotech pentru a trata pacienţii bolnavi de Covid

Disponibilitatea vaccinurilor şi tratamentelor eficiente împotriva coronaviruslui este esenţială pentrupolitica ”zero-Covid” a Chinei, care îşi propune să elimine fiecare focar – oricât de mic – şi se bazează pe testarea în masă şi pe carantina strictă.

Pastila Azvudine, pe care China a aprobat-o în iulie anul trecut pentru a trata anumite infecţii cu virusul HIV-1, a primit undă verde condiţionată pentru a trata pacienţii adulţi cu COVID ”de tip normal”, a anunţat Administraţia Naţională a Produselor Medicale într-un comunicat.

”Tipul normal” de Covid este un termen pe care China îl foloseşte pentru a se referi la infecţiile cu coronavirus, care prezintă semne de pneumonie, dar boala nu a ajuns într-un stadiu avansat.

China a permis în februarie utilizarea tratamentului administrat pe cale orală Paxlovid produs de Pfizer adulţilor cu simptome uşoare şi moderate şi cu risc ridicat de a evolua către o afecţiune severă. În 2020, Beijingul a aprobat utilizarea capsulelor Lianhuaqingwen, o formulă în stilul medicinei tradiţionale chinezeşti, pentru a atenua simptomele de Covid, precum febra şi tusea.

 Într-un studiu clinic în stadiu avansat, 40,4% dintre pacienţii care au luat Azvudine au prezentat o îmbunătăţire a simptomelor la şapte zile după prima utilizare a medicamentului, comparativ cu 10,9% în grupul de control, a precizat compania Genuine Biotech, din provincia Henan, într-un comunicat la începutul acestei luni, fără a oferi alte detalii.

Alte companii chineze care dezvoltă potenţiale tratamente pe cale orală pentru tratarea Covidului sunt Shanghai Junshi Biosciences şi Kintor Pharmaceutical.

 

Ultimele Articole