x


  • EUR
    4.7621
    USD
    4.2658
string(16) "instant-articles"

China e datoare până în gât. Autoritățile locale au luat credite mai mult decât pot duce

Una dintre cele mai importante agenții de rating China, deținută de stat ca mai toate companiile importante din țară, a fost amendată tocmai de către...stat. Îndatorarea excesivă, mai ales la nivelul autorităților administrative, a început să devină o mare problemă în China, iar amenda primită de agenția de rating este încă o dovadă în acest sens.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 17.08.2018, 21:55

Practic, amenda primită de agenţie arată că aceasta a subevaluat riscurile la care se expun anumite entităţi pe care le analizează, în general autorităţi locale.

 

Agenţiile chineze de rating sunt renumite pentru că acordă calificative favorabile emitenţilor locali, minimalizând riscurile, chiar dacă o serie de instituţii internaţionale atrag atenţia că datoria Chinei a ajuns la un nivel care ar putea declanşa o criză financiară.

 

Comisia de reglementare a valorilor mobiliare din China (CSRC) a informat vineri că a decis să interzică agenţiei Dagong Global Credit Rating Co Ltd, una din primele patru mari agenţii de rating din China, să mai acorde noi ratinguri timp de un an şi totodată i-a interzis să înlocuiască managerii companiei în această perioadă.

 

mai multe, pe capital.ro