Chinezii vor să-şi facă centru de recreere în staţiunea Băile Govora. Vor 20 de hectare de teren

0
Chinezii vor să-şi facă centru de recreere în staţiunea Băile Govora. Vor 20 de hectare de teren
Din primele informaţii, centrul de recreere va fi ridicat pe fostul islaz al localităţii, la intrarea în staţiune, chiar lângă ştrandul din Băile Govora. Scrisoarea de intenţie a investitorului chinez va fi prezentată şi Consiliului Local, care, pe baza unui studiu de oportunitate şi a unui caiet de sarcini, va aproba concesiunea.
„În scrisoarea de intenţie, investitorul chinez ne-a solicitat teren pentru construcţia unui centru cultural şi de recreere, dar noi am insistat foarte mult şi pentru amenajarea unui aşezământ medical. De asemenea, am insistat ca această colaborare să aibă la bază legislaţia românească, adică concesiunea să se facă pentru 49 de ani, şi am cerut ca firma să-şi deschidă o filială în Băile Govora, astfel încât să-şi plătească taxele şi impozitele la noi. Dacă se va concretiza, aceasta va fi cea mai mare investiţie din istoria staţiunii Băile Govora”, susţine primarul Mihai Mateescu.
Autorităţile locale din Băile Govora preconizează că proiectul va genera câteva sute de noi locuri de muncă în staţiunea.