x


  • EUR
    4.7205
    USD
    4.1484
string(7) "stiinta"

Chipul nevăzut al Lunii. Primele imagini trimise de sonda chineză

Misiunea chineză Chang'e 4 a realizat un mozaic de imagini care acoperă o panoramă de 360 de grade, ceea ce a permis descoperirea peisajului dezolant în care evoluează micul robot Yutu-2.

Author: Mihai Voican | Sursa: DC BUSINESS | Publicat: 13.01.2019, 9:50

Agenția spațială chineză a publicat, de asemenea, imaginile filmate ale aselenizării sondei, în 3 ianuarie. A fost pentru prima dată când ”omul” a ajuns pe partea întunecată a satelitului natural al Pământului, care nu privește niciodată spre Terra. O premieră cu valoare științifică limitată, dar menită să demonstreze, înainte de toate, ambițiile programului spațial al Chinei.

 

”Cercetătorii au finalizat analiza preliminară a topografiei suprafeței lunare din jurul locului de aselenizare, bazându-se pe imaginile surprinse de aparatul foto”, a anunțat CNSA.

 

Sonda, robotul Yutu-2, dar și satelitul Queqiao care transmite informațiile pe pământ, ”sunt în stare stabilă și toate programele se derulează conform graficului stabilit”, a adăugat sursa citată. Micul robot teleghidat de 140 de kilograme a fost repus în funcțiune joi, după o pauză de câteva zile, pentru a se acomoda cu temperatura înconjurătoare.

 

Articolul integral pe DC BUSINESS