x


  • EUR
    4.7216
    USD
    4.2706
string(16) "instant-articles"

Ciclonul uriaș din India smulge bucăți din clădiri | VIDEO

Ciclonul Fani, care a lovit estul Indiei cu rafale de peste 200 de km/oră, se îndreaptă spre Calcutta cu 4,5 milioane de locuitori, după care va lovi ţara vecină, Bangladesh, cu o intensitate mai mică.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Digi24.ro | Publicat: 04.05.2019, 15:40

Autorităţile de acolo au pregătit mii de adăposturi în aşteptarea furtunii. Cel puţin 12 oameni au murit până acum, ucişi de copacii doborâţi şi de resturile care zburau în toate părţile.

 

Urgia cu ploi şi vânt care suflă cu peste 200 km/h loveşte estul Indiei de ieri dimineață. Iar ciclonul îşi continuă drumul ameninţând în continuare milioane de oameni. Vântul a fost atât de puternic încât a doborât o macara. Mastodontul din fier s-a prăbuşit peste mai multe case.

 

Pe unde a trecut, Ciclonul Fani a lăsat în urmă imagini greu de privit. Oamenii au făcut slalom printre resturile de acoperişuri, padouri publicitare şi copaci căzuţi. Localnic: Copaci smulşi şi luaţi de vânt, doborâţi la pământ. Reţeaua electrică a căzut.

 

Krishna Das, manager de gară: Foarte multe pagube. O experienţă îngrozitoare, mi-a fost tare frică. Este prima dată când văd vânt să bată atât de puternic, cu 220 de kilometri pe oră. N-am mai văzut aşa ceva.

 

Mii de pasageri au rămas adăpostiţi în gări, după ce peste 200 de trenuri au fost anulate, altfel riscau oricând să se răstoarne pe şine sub puterea vântului. Furtuna a distrus mai multe case în oraşul Noakhali, unde un copil în vârstă de 2 ani a fost ucis şi 30 de persoane rănite, potrivit autorităţilor.

 

Templul Puri de pe coastă a fost parţial distrus, după ce vântul a ajuns vineri la 200 km/h, rupând acoperişuri şi afectând liniile de curent electric. „Distrugerea este inimaginabilă… Puri este devastat”, a declarat Bishnupada Sethi, comisar special, care a precizat că 116 oameni au fost răniţi în întreg statul. Aeroportul Bhubaneswar a fost şi el afectat serios, dar va fi redeschis sâmbătă după-amiază, a spus ministrul indian al aviaţiei.

 

Adăposturi au fost create în şcoli şi alte clădiri sigure, iar printre cei evacuaţi s-au aflat numeroşi turişti.