Cifra de afaceri din industrie a scăzut, după primele 11 luni din 2009, cu 15,7% (VIDEO)

Potrivit datelor statistice, cel mai mult au scăzut în primele 11 luni comenzile in industria bunurilor intermediare, cu 35,8%. In industria bunurilor de folosinţă îndelungată, comenzile s-au redus cu 15,6 procente, in cea a bunurilor de uz curent cu 11,5% şi cu 1,9 la sută în industria bunurilor de capital.

Pe fondul scăderii comenzilor, afacerile din industrie s-au redus, la nivelul lunii noiembrie, cu 15,7 la sută. Cel mai mult a scăzut cifra de afaceri din industria prelucrătoare, cu 15,9%) şi industria extractivă, cu 12,3 procente. Pe marile grupe industriale, afacerile din industria energetică au marcat anul trecut un declin de 29,6%, de 24,6 la sută în industria bunurilor intermediare și de 19,7 procente în industria bunurilor de folosinţă îndelungată. În schimb, industria bunurilor de capital a crescut cu 0,4%.

Datele Institutului de Statistică arată, pe de altă parte, că în luna noiembrie, cifra de afaceri din industrie a scăzut față de luna precedentă cu 3,8 procente, în timp ce comenzile s-au redus cu 13,2%.

Urmareste pe Money WebTV toate stirile video si emisiunile The Money Channel

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed