x


  • EUR
    4.8393
    USD
    4.2695
string(16) "instant-articles"

Cine a fost, de fapt, românul ucis în stil mafiot în COSTA RICA? Iubita lui, fotomodel, a fost și ea omorâtă

Orădeanul împuşcat mortal în Costa Rica a fost "cărăuşul" unei reţele de traficanţi de cocaină din Timişoara.

Author: Mihai Voican | Sursa: eBIHOREANUL | Publicat: 12.09.2019, 16:04

Ionuţ George Oţelac, orădeanul împuşcat mortal, marţi, în Costa Rica, a plecat din Oradea după terminarea liceului şi a fost “cărăuşul” unei grupări de traficanţi de droguri din Timişoara destructurată în 2003, care distribuia, lunar, pe piaţa europeană, droguri în valoare de peste 1,8 milioane de dolari.

 

Tânărul a fost prins pe 20 iulie 2000, pe aeroportul Juan Santamaria din San Jose cu 20 de kilograme de cocaină ascunsă într-un recipient de plastic pentru vin, drogurile urmând să ajungă la Timişoara, pe relaţia Costa Rica – Amsterdam – Bucureşti.

 

Gruparea a fost destructurată în 2003, după o amplă anchetă realizată de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog Timişoara, coordonaţi de procurorul Ciprian Nastasiu, atunci la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara.

 

Cu droguri în aeroport

 

Din cercetările efectuate, reţeaua a traficat sute de kilograme de droguri pe ruta America de Sud – Canada – România – Europa de Vest, liderul fiind Iulian Bob, un român cu reşedinţa în Canada. Acesta procura drogurile din Costa Rica şi Guatemala şi tot el racola cărăuşii care le aduceau în România.

 

“La data de 27 iulie 2000, pe Aeroportul San Jose, a fost introdusă cantitatea de 20 kilograme de cocaină. Oţelac George Ionuţ a introdus cocaina pe aeroportul din San Jose, disimulând-o într-un recipient de plastic folosit pentru vin”, se precizează în rechizitoriu, referitor la drogurile cu care a fost prins orădeanul, la vremea respectivă în vârstă de 19 ani.

 

Articolul integral pe eBIHOREANUL