AcasăActualitateCine a fost Sfântul Mina? Toţi credincioşii păgubiţi se roagă la el

Cine a fost Sfântul Mina? Toţi credincioşii păgubiţi se roagă la el

Cine a fost Sfântul Mina? Toţi credincioşii păgubiţi se roagă la el. Sfântul Mina este de departe cel care îi atrage cel mă mult pe credincioși. Acesta are în spate o poveste deosebită.

Sfântul Mina a fost soldat și este prăznuit la data de 11 noiembrie. Acesta a trait în timpul împăratului roman Diocletian (284-305), care a dezlănțuit sângeroase persecuții împotriva creștinilor.

Cine a fost Sfântul Mina? Toţi credincioşii păgubiţi se roagă la el

În acea vreme de mare prigoana împotriva creștinilor, Sfântul Mina a abandonat armata si s-a pustnicit, trăind departe de lume. A preferat să trăiască cu fiarele decât cu poporul care nu-L cunoaște pe Dumnezeu.

Atunci când într-o mare cetate din apropiere s-a organizat o mare serbare pagana Sfântul Mina era sihastru. Aflând de aceasta Sfântul Mina a lăsat muntele și pustietatea și s-a dus în mijlocul serbărilor. A stat pe un loc înalt, unde putea fi văzut de toți, și a strigat cu mare glas. ”Venit-am catre cei ce nu ma cauta pe mine, aratatu-m-am celor ce nu intrebau de mine„.

În momentul în care mulțimea a auzit, aceasta și-a întors ochii spre dânsul și tăcând se mirau cu toții de îndrăzneala lui. La petrecere se afla și guvernatorul cetății, care a pus ca Sfântul Mina să fie prins și adus în fața lui.

Când a fost întrebat cine este, Sfântul Mina a strigat în fața tuturor că este robul lui Iisus Hristos, care Împărătește în cer și pe pământ. Aflând guvernatorul că acesta a fost soldat și este creștin a poruncit să fie aruncat în temniță și păzit până a doua zi.

Dupa ce serbarile au fost terminate, Sfântul Mina a fost supus la chinuri cumplite pentru a renunța la credința creștină. Îndurând toate acestea, Sfântul Mare Mucenic l-a mărturisit necontenit pe Iisus Hristos.

Cine a fost Sfântul Mina? Toţi credincioşii păgubiţi se roagă la el

„Dumnezeul nostru pentru Care patimesc, este foc mistuitor si-mi ajuta mie si pentru aceea nu bag in seama focul acesta cu care ma ardeti si nu ma tem de muncile voastre cele de multe feluri.

Pentru ca imi aduc aminte de cuvintele Domnului meu din Evanghelie: Nu va temeti de cei ce ucid trupul, caci sufletul nu pot sa-l ucida”, a răspuns Sfântul Mina când a fost întrebat dacă nu simte focul facliilor cu care era ars. (Matei, 10, 28)” („Vietile Sfintilor”).

Sfântul Mina este sărbătorit în fiecare an de biserica „Sfântul Mina – Vergului”, din centrul Capitalei. Mulți credincioși au ajuns în aceste zile să se roage la moaștele Sfântului Mina, astfel că curtea bisericii a post plină.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.