Cine sunt cei 17 guvernanţi din Cabinetul Boc

0
Cine sunt cei 17 guvernanţi din Cabinetul Boc

EMIL BOC – PRIM-MINISTRU. Este preşedinte PD-L şi premier al României din decembrie 2008. Este primul premier demis prin moţiune de cenzură.

MARKO BELA – VICEPREMIER. Este preşedinte UDMR şi a mai deţinut funcţia de vicepremier în guvernul Tăriceanu.

VASILE BLAGA – MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR. Este secretar general PD-L şi a fost ministru al Dezvoltării Regionale din decembrie 2008. A ocupat în ultimele luni funcţia de ministru interimar al Administraţiei. A mai ocupat această funcţie şi în Guvernul Tăriceanu.

ADRIEAN VIDEANU – MINISTERUL ECONOMIEI. Este vicepreşedinte PD-L. A fost ministru al Economiei şi în guvernul Boc I şi în guvernul Tăriceanu. Este fost primar al Capitalei.

SEBASTIAN VLĂDESCU – MINISTERUL DE FINANŢE. De profesie economist, a mai fost ministru de Finanţe în Guvernul Tăriceanu, între 2005 şi 2007.

TEODOR BACONSCHI – MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE. Este tehnocrat şi este actualul ambasador al României în Franţa. A fost secretar de stat în Ministerul de Externe şi fost consilier prezidenţial.

RADU BERCEANU – MINISTERUL TRANSPORTURILOR
. Este membru PD-L. A fost ministru al Transporturilor în Guvernul Boc I şi ministru al Industriei şi Comerţului, în cabinetele Ciorbea şi Radu Vasile.

LASZLO BORBELY – MINISTERUL MEDIULUI. Vicepreşedintele UDMR a mai fost ministru al Dezvoltării în guvernul Tăriceanu.

ELENA UDREA – MINISTERUL TURISMULUI ŞI DEZVOLTĂRII. Este membru PD-L şi fost ministru al Turismului, şef al Cancelariei prezidenţiale şi fost consilier general al Capitalei.

GABRIEL OPREA – MINISTERUL APĂRĂRII. Este independent, fost ministru de Interne în guvernul Emil Boc, fost prefect al Capitalei şi fost ministru delegat pentru Administraţia Publică.

KELEMEN HUNOR – MINISTERUL CULTURII. Preşedintele executiv al UDMR este deputat şi a fost candidat la prezidenţiale în 2009.

CĂTĂLIN PREDOIU – MINISTERUL JUSTIŢIEI. Un ministru tehnocrat, de profesie avocat. A fost ministru al Justiţiei în guvernele Călin Popescu Tăriceanu şi Emil Boc I.

GABRIEL SANDU – MINISTERUL COMUNICAŢIILOR. Vicepreşedintele PD-L a fost ministrul Comunicaţiilor în primul guvern Emil Boc.

MIHAI ŞEITAN – MINISTERUL MUNCII. Este membru PD-L şi fost secretar de stat în Ministerul Muncii, consilier al lui Emil Boc pe probleme de muncă.

PETRU FUNERIU – MINISTERUL EDUCAŢIEI. Membru PD-L, a fost nominalizat la Educaţie şi în Guvernul Croitoru şi a fost europarlamentar PD-L, între 2007 şi 2009.

CSEKE ATTILA – MINISTERUL SĂNĂTĂŢII. Membru UDMR, între 2007-2008 a fost secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului.

MIHAIL DUMITRU- MINISTERUL AGRICULTURII
. Tehnocrat, doctor în economie, din septembrie 2006 este negociator-coordonator al Programului de dezvoltare rurală pentru România, la Comisia Europeană.