x


  • EUR
    4.8582
    USD
    4.0972
string(7) "politic"

Cine sunt cei trei care l-au trădat pe TĂRICEANU

Grațiela Gavrilescu, Ioan Cupa și Răzvan Băișanu au ales să trădeze ALDE.

Autor: Mihai Voican | Sursa: G4MEDIA | Publicat: 11.09.2019, 16:57

Trei membri ALDE l-au trădat pe Călin Popescu Tăriceanu, care anunțase ieșirea de la guvernare, și au acceptat propunerea premierului Viorica Dăncilă de a face parte din guvern. E vorba despre Grațiela Gavrilescu, care rămâne la Ministerul Mediului și vicepremier, Ion Cupă – la Ministerul Energiei (în locul colegului Anton Anton) și Ștefan Băișanu la Ministerul pentru Relația cu Parlamentul (în locul colegului Viorel Ilie).

 

Trădarea celor trei vine la scurt timp după plecarea lui Teodor Meleșcanu de la ALDE la PSD în schimbul postului de președinte al Senatului.

 

Cine e Grațiela Gavrilescu

 

Până acum a fost membru în trei partide: PUR (Dan Voiculscu), PNL și PLR (transformat ulterior în ALDE). S-a remarcat ca un ministru cu puține ieșiri publice, care a gestionat însă bugete uriașe atât din fonduri europene, cât și de la bugetul de stat.

 

Inginer chimist de profesie, Grațiela Gavrilescu a intrat în politică mare ca viceprimar al orașului Ploiești (2004 – 2007), iar din 2007 a devenit deputat pe listele PNL, apoi i-a părăsit pe liberali și a plecat împreună cu Tăriceanu în grupul nou constituit cu PC, partidul controlat de an Voiculescu.

 

Articolul integral pe G4MEDIA