x


  • EUR
    4.7556
    USD
    4.2732
string(16) "instant-articles"

Cine urmează să fie numit secretar de stat la Justiţie. I-au fost aduse acuzații grave (SURSE)

Procurorul Gheorghe Muscalu, acuzat de muşamalizarea dosarului „Cocaină pentru VIP-uri”, urmează să fie numit secretar de stat la Justiţie.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 31.05.2019, 17:03

Gheorghe Muscalu, fost vicepreşedinte al CSM în 2014 şi şef al DIICOT, acuzat în 2005 de muşamalizarea dosarului „Cocaină pentru VIP-uri” în care era cercetat fiul omului de afaceri Ion Ţiriac, urmează să fie numit în funcţia de secretar de stat la ministerul Justiţiei în locul demisionarului Ion Popa, scrie Adevărul.

 

Presa a scris despre procurorul Muscalu că ar fi fost unul dintre doctoranzii lui Gabriel Oprea, fapt recunoscut şi de către acesta.

 

Pensionat la finalul anului 2016, fostul şef al DIICOT între 2004 şi 2005, procurorul Gheorghe Muscalu urmează să fie numit în funcţia de secretar de stat în ministerul Justiţiei, au precizat pentru „Adevărul”, surse judiciare.

 

Cercetat pentru favorizarea lui Ţiriac Jr. Numele lui Muscalu a fost menţionat într-o serie de scandaluri publice, cel mai sonor fiind dosarul ”Cocaină pentru VIP-uri”, în care a fost cercetat şi fiul afaceristului Ion Ţiriac.