x


  • EUR
    4.8340
    USD
    4.1662
string(16) "instant-articles"

Ciolacu a luat foc! Acuzații grave la adresa lui Ludovic Orban după prelungirea stării de alertă

Șeful interimar al PSD, Marcel Ciolacu, îi aduce acuzații grave lui Ludovic Orban după ce Guvernul ar fi încercat să dribleze Parlamentul cu prelungirea stării de alertă.

Autor: Catalina Mares | Sursa: Money.ro | Publicat: 16.06.2020, 23:54

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, reacţionează la presupusa intenţie a Guvernului de a nu mai cere încuviinţarea prelungirii stării de alertă. Ciolacu acuză Guvernul că eludează voinţa poporului.

“Dovada că Guvenul Orban își bate joc de români!

Parlamentul a fost doar INFORMAT asupra prelungirii stării de alertă, nu SESIZAT! Aceasta este modalitatea prin care eludează voința poporului, exprimată prin reprezentanții săi din Parlament. Este dovada clară că sunt interesați este doar să-și continue nestingheriți hoțiile.

Domnule Prim-Ministru, soarta românilor nu poate fi jucată la păcănele!”, scrie Ciolacu pe Facebook.

Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă cu 30 de zile pe teritoriul României a fost transmisă, marţi, Parlamentului. În loc să fie trimisă în vedere aprobării, în documentul ajuns la Parlament se menţionează “spre informare”.

Potrivit unor surse politice, Guvernul ar încerca să evite votul în Parlament, prevalându-se de faptul că Legea 55/2020 nu prevede expressis verbis că prelungirea stării de alertă se aprobă de către Parlament.