AcasăEconomieCiolacu afirmă că preţurile la electricitate şi gaze naturale vor rămâne plafonate...

Ciolacu afirmă că preţurile la electricitate şi gaze naturale vor rămâne plafonate la nivelul actual pe tot parcursul acestui an: Noi am dori o extensie până în anul 2025, să mergem pe aceeaşi formulă

Marcel Ciolacu a catalogat drept “profesionistă” abordarea premierului Nicolae Ciucă cu privire la măsurile care trebuie luate de la 1 aprilie în domeniul energiei şi gazelor naturale. 

 

“Haideţi să fim corecţi: această abordare, din punctul meu de vedere profesionistă, a premierului de a nu se grăbi şi a vedea întâi toate cifrele şi să vadă tot tabloul şi pe urmă să decidă printr-o ordonanţă de urgenţă mi se pare una corectă. În acest moment, există o ordonanţă care a limitat preţul atât în zona casnică, cât şi în zona IMM-urilor şi cu scheme de lucru pentru marii consumatori. O avem în vigoare, până în martie. În acest moment, şi cu reglementatorul, cu ANRE-ul dacă vor avea timpul necesar să pună în aplicare noua ordonanţă, va fi de la 1 aprilie. Dacă nu, se va prelungi încă o lună această ordonanţă. Dar există un lucru comun foarte corect şi predictibil: în acest moment preţul la energie electrică este pentru zona casnică 0,8 şi va rămâne 0,8 şi la IMM-uri şi restul de consumatori un leu, iar la gaze e 0,31 cu 0,37. Aceste preţuri se vor regăsi şi în următorul act normativ”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri seară, la România Tv. 

 

Întrebat cât va dura această plafonare, Ciolacu a răspuns: “Cel puţin pe tot parcursul anului în curs”. 

 

“Noi am dori o extensie până în anul 2025, să mergem pe aceeaşi formulă. Categoric, ordonanţele trebuie date anual, pentru că e parte componentă din construcţia bugetului consolidat”, a adăugat Ciolacu.

 

El a arătat că premierul Ciucă a propus un “tarif social” pentru persoanele cu cele mai mici consumuri.

 

Ultimele Articole