AcasăPoliticCiolacu atacă PNL: Nu au mărit cu niciun leu veniturile românilor. Ne-au...

Ciolacu atacă PNL: Nu au mărit cu niciun leu veniturile românilor. Ne-au ţinut în casă în pandemie în timp ce ei beau şi fumau în birou

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, le-a recomandat colegilor din coaliţia de guvernare „să aibă decenţa” să nu dea indicaţii PSD în ceea ce priveşte pensiile şi veniturile românilor și să își recunoască propriile greșeli. Liderul social-democrat afirmă că pensiile mici trebuie să crească cu cel puţin 15% și lansează un atac dur la adresa „colegilor de coaliție”, pentru că nu au mărit veniturile românilor.

„Mi-aş fi dorit mult ca anumiţi colegi de-ai noştri, de coaliţie, în acest moment, să-şi recunoască aceste vine. Nu-i un lucru ieşit din comun. E un lucru normal. Cum noi dorim să trăim într-o Românie normală. Nu s-a întâmplat acest lucru. Fiecare face politică cum crede el mai bine. Fiecare are consultanţii care-l sfătuiesc într-un anumit fel, îşi ia deciziile cum doreşte. Dar am o rugăminte la toată lumea şi mai ales la colegii noştri de coaliţie: să aibă decenţă. Ei nu pot să vorbească şi să dea PSD-ului indicaţii în ceea ce priveşte pensiile sau veniturile românilor. Nu au acest drept moral”, a declarat preşedintele PSD vineri, la conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Caraş-Severin, potrivit Agerpres.

Marcel Ciolacu a afirmat că în anul 2021 veniturile românilor nu au crescut şi a criticat modul în care a fost gestionată perioada de pandemie. „Ei în anul 2021 nu au mărit cu niciun leu veniturile românilor. Ne-au ţinut în perioada de pandemie prin casă, în timp ce ei beau şi fumau în birouri. Părinţii noştri n-aveau acces la spitale, pentru că n-au fost în stare să gestioneze o pandemie. Au cumpărat vaccinuri de miliarde de euro, cât zece populaţii ale României, fără să dea nicio justificare. Eu le cer un singur lucru: să fie decenţi”, a adăugat liderul PSD.

În opinia sa, pensiile mici ar trebui să crească cu peste 15%, fiind necesară şi majorarea salariului minim pe economie, ca una dintre soluţiile prin care forţa de muncă să nu mai părăsească România. „Eu cred că e momentul în care să ne hotărâm în ce direcţie o luăm şi eu cred, în continuare, că cei cu pensii mici, care nu pot face faţă inflaţiei provocate de criza de la energie şi de preţul de la energie – care este o consecinţă a liberalizării preţurilor energiei de către un guvern de dreapta, pensiile mici trebuie să crească în România cu peste 15 %, fiindcă altfel aceşti oameni nu vor putea depăşi perioada următoare. Rostul nostru, ca social-democraţi, este, în primul rând, să avem grijă de aceşti oameni, cum avut în ultimii 32 de ani. Ei nu au avut grijă, şi-i rog frumos, pentru ultima oară, să aibă decenţa şi să se oprească din această mascaradă pe care o fac în acest moment. Pentru că eu şi colegii mei nu vom accepta acest lucru. Repet, moral nu au niciun drept să ne dea nouă, Partidului Social Democrat, vreo indicaţie sau să vină cu vreo sugestie. Întâi să facă măcar 10% în acest domeniu faţă de cât a făcut PSD şi pe urmă vom sta de vorbă”, a adăugat Marcel Ciolacu.

În ceea ce priveşte majorarea salariului minim pe economie, preşedintele PSD a spus că este o măsură necesară în condiţiile în care o treime dintre salariaţii din sectorul privat sunt plătiţi la acest nivel, remarcând totodată că ţări dezvoltate din Europa au recurs la creşterea nivelului minim de salarizare a angajaţilor.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.