x


  • EUR
    4.8393
    USD
    4.2695
string(16) "instant-articles"

Ciolacu, cerere expresă pentru Ludovic Orban! Să-și dea demisia, nu mai are credibilitate

PSD pare că s-a săturat deja de Opoziție după doar câteva luni. Ciolacu îi cere demisia lui Ludovic orban din fruntea Guvernului.

Author: George.Zamfir | Sursa: Money.ro | Publicat: 01.06.2020, 10:17

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus, la Antena 3, că premierul Ludovic Orban ar fi trebuit să-şi dea demisia în urma acelei fotografii “de relaxare” din biroul său.

“Dacă am fi trăit într-o societate normală, cum era sloganul lui Klaus Iohannis, O Românie normală, în această seară am fi vorbit de un viitor premier”, a spus preşedintele interimar PSD, Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă ar fi trebuit ca Orban să-şi dea demisia, Ciolacu a răspuns: “de îndată”. “Nu ai voie în biroul premierului să fumezi, să consumi alcool, e un lucru elementar.

În acest moment, această ipocrizie, să vii cu mască în conferinţa de presă şi să ai altă atitudine în interiroul guvernului. Este nepermis să faci așa ceva.

Orban nu mai are niciun fel de credibilitate acum la români. Românii au stat două luni în case, au fost trei zile de vid legislativ, de atunci ar fi trebuit demisia, iar acum a apărut această fotografie.

E inacceptabil să soliciţi românilor un lucru şi tu să încalci regulile”, a completat Ciolacu.

Întrebat dacă PSD are de gând să depune moţiune de cenzură, să dărâme guvernul, Ciolacu a replicat: “Am anunţat că nu depunem, cât timp e stare de urgenţă sau de alertă”.

O poză în care premierul fumează alături de alţi miniştri, în biroul său, a devenit virală pe internet.

Ludovic Orban a declarat că poza este reală şi îşi asumă acest lucru.

Orban a fost amendat cu 3.000 de lei.

“Era o ocazie de ziua mea, la care am avut nişte invitaţi şi la care am permis să se fumeze şi eu sunt fumător. Recunosc. Asta este. După ce au venit i-am servit, vedeţi că sunt farfurii pe masă. I-am servit cu o gustare, cu un pahar de bere, de whiskey. Faptul că nu purtam mască se datora în primul rând faptului că eram după ce mâncasem şi îi servisem pe colegi cum e firesc Dacă e nevoie plătesc amenda, nu mă dau în lături. Greşeala e umană”, a declarat premierul Ludovic Orban.