Ciolacu, despre facturi compensate la energie pentru familiile cu trei copii la şcoală: Acest aspect va fi reglementat prin legislaţie secundară şi Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei este cea care va trebui să se ocupe

„Cred că este o propunere foarte corectă, dar nu trebuie, acest lucru, să-l pună în aplicare furnizorii. Pentru legislaţia secundară avem ANRE. Este cazul să-şi facă treaba! Dacă nu-şi fac treaba, e cazul să plece acasă”, a afirmat Marcel Ciolacu într-o conferinţă de presă susţinută sâmbătă la Bistriţa. 

De asemenea, întrebat despre reclamaţiile făcute de unii furnizori de energie cu privire la faptul că nu pot emite facturi pentru că nu au bază de calcul, Marcel Ciolacu a răspuns:  „Dacă doriţi, vă pun la dispoziţie numărul domnului ministru al Energiei, care vă poate lămuri fiindcă totuşi politica în energie o face ministrul Energiei”.

Ciolacu a precizat că, pe lângă amendamentele deja anunţate la cea mai recentă Ordonanţă privind compensările din domeniul energiei – care vizează companiile de transport în comun care au mijloace de transport electrice, companiile de utilităţi publice, raportarea la consumul curent şi nu cel de anul trecut în cazul estimării consumului, facilităţi pentru deţinătorii de dispozitive medicale la domiciliu – „mai sunt una sau două modificări” care vor fi discutate în coaliţie.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a avansat ideea acordării unor vouchere pentru compensarea facturilor la electricitate pentru persoanele care sunt bolnave şi care au acasă dispozitive medicale ce consumă cantităţi semnificative de energie, dar şi pentru persoanele cu mai mulţi copii.

Virgil Popescu a vorbit, miercuri seară, la Digi 24, despre un ”ajutor ţintit” acordat persoanelor care folosesc acasă dispozitive medicale consumatoare de energie electrică, ajutor ce poate fi acordat prin intermediul unor vouchere.

Ministrul a spus că tot prin vouchere pot fi acordate ajutoare pentru plata facturilor la energie şi persoanelor cu mai mulţi copii. 

”Soluţia de declaraţie (pe proprie răspundere – n.r.) poate fi o soluţie, dar ea poate să nască abuzuri, poate la un moment dat să nască alte probleme şi alte complicaţii când lucrurile simple se pot rezolva direct, ţintit, către acele familii care se stabileşte prin lege că au nevoie”, a susţinut Popescu.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed