Ciolacu, discuţii cu reprezentanţii fondului de investiţii Carlyle Group, principalul acţionar al companiei Black Sea Oil & Gas despre proiectele de dezvoltare a investiţiilot în sectorul energetic din România

Premierul Marcel Ciolacu le-a prezentat investitorilor americani viziunea Guvernului român privind promovarea investiţiilor în sectorul energetic, orientată către susţinerea creşterii independenţei energetice a României şi asigurarea surselor de aprovizionare a populaţiei şi a mediului industrial cu gaze şi energie electrică din producţia internă, mai arată comunicatul de presă al Executivului.

„România are un potenţial enorm în acest sector devenit extrem de important la nivel regional şi al întregii Europe, pe fondul războiului din proximitatea graniţelor noastre. Obiectivul nostru este să valorificăm cât mai bine şi responsabil acest potenţial. Avem capacitatea de a susţine diversificarea resurselor energetice, astfel încât să ne încadrăm în ţintele asumate pentru reducerea de emisii de gaze cu efect de seră şi tranziţia sustenabilă către energia verde”, a declarat şeful Executivului, conform sursei citate.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed