AcasăPoliticCiolacu vrea moțiune de cenzură doar pentru imagine? Ce spun surse din...

Ciolacu vrea moțiune de cenzură doar pentru imagine? Ce spun surse din partid

Potrivit surselor Money.ro, 204 parlamentari au semnat moţiunea de cenzura împotriva guvernului condus de Ludovic Orban. Singurul care nu a semnat este rivalul lui Marcel Ciolacu, Eugen Teodorovici. Acesta l-a atacat în nenumărate rânduri pe actualul lider susținând că fotoliul de șef interimar a fost ocupat fraudulos de către Ciolacu și Paul Stănescu și că el ar fi trebuit să ocupe funcția, potrivit statului partidului.

 

Pentru a răsturna guvernul Orban este nevoie de 233 de voturi, iar moțiunea a fost semnată deja de reprezentanții ALDE. Însă UDMR nu va semna și nu va vota dărâmarea actualului Executiv, în timp ce Pro România nu semnează, dar votează.

 

Liderul Pro România, Victor Ponta, nu crede că demesrul PSD va avea suuces fără voturile formațiunii conduse de Kelemen Hunor.

 

Potrivit calculelor politice, dacă PSD, ALDE şi Pro România adună şi câteva voturi de la independenţi sau deputaţi ai minorităţilor, ar strânge în jur de 240 de voturi, depăşind cele 233 de voturi necesare pentru a demite Guvernul.

 

 

 

 

 

Ultimele Articole