Citibank România închide 30 de centre CitiFinancial şi opt centre de vânzare

0
Citibank România închide 30 de centre CitiFinancial şi opt centre de vânzare

Citibank România închide 30 din cele 39 de centre CitiFinancial şi opt centre de vânzare, urmând să ofere atât servicii corporate, cât şi pentru populaţie prin cele 17 agenţii rămase şi să folosească 42 de centre de vânzare pentru a oferi credite prin intermediul brokerilor.

"Activitatea Citi în România este derulată ţinând cont, în primul rând, de contextul economic din ţară, iar deciziile de business sunt luate în raport cu aşteptările şi nevoile pieţei locale. În acest context, am decis reorientarea reţelei de distribuţie în sensul folosirii unităţilor teritoriale Citibank ca puncte de distribuţie pentru întreaga gamă de produse şi servicii a băncii", au declarat, pentru NewsIn, reprezentanţii băncii.

Procesul de reorganizare a reţelei de distribuţie se va desfăşura în primul trimestru al anului 2009 şi va presupune concedierea a 80 – 90 de angajaţii. Citi oferea, anterior acestei reorganizări, produse bancare pentru companii prin 8 centre de afaceri, iar divizia pentru persoane fizice a băncii opera prin intermediul a 39 de agenţii CitiFinancial şi a 50 de centre de vânzari.

La sfârşitul etapei de restructurare, Citibank România îşi va deservi clienţii prin intermediul a 59 de puncte de contact, în 35 de oraşe, respectiv 17 agenţii şi 42 de centre de vânzare, care vor distribui produsele de creditare prin intermediul brokerilor. În schimb, în prima parte a acestui an, banca îşi va extinde gama de produse pentru populaţie, lansând servicii de wealth management.

Citeşte mai mult despre criza financiară internaţională pe www.lumeaincriza.ro