Cîțu a evitat să răspundă dacă Bode ar trebui să demisioneze după ce un bărbat a fost omorât de polițiști

0
39

Premierul Florin Cîțu a fost întrebat într-o conferință de presă dacă se impune revocarea din funcție a ministrului de Interne după moartea bărbatului din Pitești, imobilizat de polițiști în timpul un incendiu și care ulterior a decedat din cauza asfixierii mecanice.

Cîțu: I-am cerut ministrului Bode o anchetă foarte rapidă

„Cum comentaţi acel caz al bărbatului de 63 de ani asfixiat chiar de un polițist. Ar trebui domnul Bode să își dea demisia de onoare în acest caz sau vă gândiţi dumneavoastră să îl revocaţi?
Florin Cîțu: Acolo am cerut… am avut o discuţie cu domnul Bode, i-am cerut o anchetă foarte rapidă și i-am spus că vinovații trebuie să răspundă. Deja înțeleg că se ocupă de situaţie. Nu am încă toate informațiile în acest moment”.

Încadrarea penală a fost schimbată în lovituri cauzatoare de moarte

Între timp, procurorul care anchetează moartea bărbatului din Pitești a transmis, duminică după-amiază, că încadrarea penală a fost schimbată din ucidere din culpă în lovituri cauzatoare de moarte.

Asta după ce concluziile raportului medico-legal arată că bărbatul a murit violent, prin asfixiere mecanică. Astfel, ipoteza inițială înainte de raportul medical, care arăta că bărbatul a suferit un stop cardio-respirator, a fost eliminată.

Citește și: Fostul ministru Vlad Voiculescu, amenințat cu moartea. Recunoaște că a fost învins de mafia sistemului

Incidentul a avut loc vineri, în apropierea unei autogări din Pitești. Un incendiu a izbucnit la una din terasele din zonă, pompierii intervenind de urgență. Polițiștii sosiți la fața locului au evacuat zona, însă bărbatul de 63 de ani, care se afla la o masă, a refuzat să părăsească locul, moment în care a fost imobilizat de polițiștii de la Secția 2.

În imaginile filmate de martori se vede cum unul dintre polițiști îl trântește violent pe om cu fața în jos, iar alți trei încearcă să îl încătușeze. Mai mult, este surprins și momentul în care un agent îl imobilizează pe bărbat cu piciorul.