Cîţu: Am avut o discuţie cu miniştrii referitor la PNRR. Este momentul să accelerăm lucrurile. Sunt sigur că vom avea un PNRR bun, prin care vom atrage toate sumele alocate României

„Am avut o discuţie cu miniştrii referitor la PNRR. Este momentul să accelerăm lucrurile. Avem câteva detalii de pus la punct. Sunt sigur că vom avea un PNRR care să reprezinte interesele României de dezvoltare în perioada următoare. Sunt sigur că vom avea un PNRR bun, prin care vom atrage toate sumele alocate României”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului.

Ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, afirmă că în prezent se negociază cu Comisia Europeană Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, însă acest proces este prezentat în România ca fiind „un eşec, un Doamne fereşte”.

El a precizat că sunt sute de linii de investiţie, iar pe cele mai multe autorităţile române s-au înţeles cu reprezentanţii Comisiei Europene, dar pe altele, importante, încă nu.

Ghinea a mai făcut referire şi la faptul că valoarea proiectelor propuse de România este de 41 de miliarde de euro, în timp ce alocarea este de 29 de miliarde, cee ace înseamnă, evident, că la unele proiecte se ştia din start că se va renunţa.

„Suntem o forţă în Uniunea Europeană şi eu mă duc să negociez, nu să dau examen la Bruxelles”, a afirmat ministrul.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă poate fi negociat „mai repede sau mai puţin repede”, dar în final el va fi implementat. „Nu-i ca la examenul de Bac, unde eşti admis sau respins. Este un plan naţional, nu-i o jucărică politică”, a susţinut Iohannis.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri