Cîțu: Certificatul verde ar putea fi folosit și în restaurante când incidența COVID trece de 3 la mie

Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, că certificatul verde ar putea fi folosit și în restaurante când incidența COVID trece de 3 la mie, subliniind că nu vrea să mai fie închise activitățile economice. Premierul a precizat că decizia se va lua cel mai târziu săptămâna viitoare.

„Nu vreau să mai închidem activitățile economice la incidența peste 3 la mie și ca să rămână deschise trebuie să avem o soluție de monitorizare. Restaurantele pot să rămână deschise, este o propunere, vedem ce zice CNSU”, a spus premierul.

Florin Cîțu a precizat că „cel mai târziu săptămâna viitoare se adoptă” decizia în acest sens, fiind discuții în care sunt implicate mai multe instituții, însă preferința sa este pentru folosirea certificatului verde.

Premierul Florin Cîțu a anunțat, duminică, în videoconferința cu prefecții, că propune folosirea certificatului verde pentru organizarea nunților în localitățile cu incidență de peste 3 la mie.

Certificatul verde, folosit pentru călătoriile în Uniunea Europeană, atestă dacă o persoană este vaccinată, dacă are teste negativ la COVID sau dacă a trecut prin boală.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed