AcasăEconomieCîţu, despre afirmaţiile lui Budăi privind renegocierea PNRR: Cel mai bine ar...

Cîţu, despre afirmaţiile lui Budăi privind renegocierea PNRR: Cel mai bine ar fi ca domnul ministru, împreună cu primul ministru, să meargă la Bruxelles să vadă dacă pot să renegocieze/ Domnul ministru trebuie să-l convingă pe domnul prim ministru

“Sunt discuţii, bineînţeles că Partidul Naţional Liberal, colegii mei nu se simt foarte bine că suntem acuzaţi întotdeauna la televizor de ceva ce nu s-a întâmplat. Şi cred că, aici am spus şi în coaliţie, am spus şi public, ca să încheiem această discuţie despre PNRR: cel mai bine ar fi ca domnul ministru, împreună cu primul ministru, să meargă la Bruxelles să vadă dacă pot să renegocieze, cum vor să renegocieze – acolo trebuie să te duci cu o lege a pensiilor, cu impact bugetar etc. etc., dar sunt sigur că ştiu ce să facă – şi apoi să vină înapoi să spună: am luat asta sau nu am obţinut asta, decât să stăm la televizor să spunem: noi vrem. (…) Domnul ministru trebuie să-l convingă pe domnul prim ministru. Ideea este alta: (…) eu anul trecut, când era să pierdem banii din împrumuturi din PNRR, m-am urcat în avion, m-am dus frumos la Bruxelles, m-am întâlnit cu toţi liderii şi i-am convins ca România să primească încă 15 miliarde de euro, că merită”, a afirmat Florin Cîţu, luni seară, la Digi 24.

 

El a arătat că acum se poate face la fel.

 

“Dacă are puterea şi poate să se ducă la Bruxelles, să spună: dom-le, în România la pensii trebuie să fie 10,5% şi vom ajusta noi deficitul etc, să-i convingă pe cei de la Comisia Europeană, (…) eu voi fi primul care voi spune da, mergem mai departe. Nu pe noi trebuie să ne convingă, de la PNL. Eu voi susţine o soluţie care vine, o soluţie sustenabilă, care încadrează în parametrii deficitului agreată cu Comisia. Dar cineva trebuie să se urce în avion, să meargă la Bruxelles să vorbească cu oamenii ăia, că noi aici, la televizor, dacă domnul ministru iese şi spune că PNL nu e de acord, nu rezolvă problema. Eu pot să fiu şi de acord, nu rezolvă cu nimic, tot la Bruxelles trebuie să fie luată decizia şi de aceea, să nu mai piardă timpul. Domnul ministru să se urce în avion, să meargă la Bruxelles, să vină înapoi şi să ne spună ce s-a întâmplat acolo”, a susţinut Cîţu.

 

Întrebat dacă e în pericol implementarea PNRR, fostul premier a răspuns: “În acest moment aş spune că nu”. El a arătat că “e mult de muncă” şi a susţinut că “reformele nu sunt totdeauna agreate de toată lumea”.

 

“Nu a fost prezentată în coaliţie nicio situaţie a ceea ce se întâmplă în PNR până în acest moment, deci nu aş putea să vă spun acum care este situaţia, eu cred că la fiecare minister oamenii muncesc pentru a îndeplini aceste jaloane”, a explicat liderul liberal.

 

Marius Budăi a afirmat că îşi menţine poziţia posibilităţii renegocierii unor aspecte din PNRR, însă nu rediscutarea Planului în integralitatea sa. Ministrul Muncii a adăugat că toată lumea este determinată să implementeze PNRR, însă o eventuală renegociere a Planului de Redresare şi Rezilienţă până în anul 2023 este o decizie care va fi luată de coaliţia de guvernare.

Ultimele Articole