AcasăEconomieCiţu: Este foarte important să avem un buget cât mai repede la...

Ciţu: Este foarte important să avem un buget cât mai repede la Bucureşti / Bugetul naţional nu va susţine un derapaj la Bucureşti

Florin Cîţu a fost întrebat, marţi, dacă a discutat despre situaţia bugetului din Bucureşti şi a răspuns: ”Am avut discuţii şi cu domul primar general (…) am construit bugetul anul acesta împreună. Este foarte imprtant să avem un buget cât mai repede la Bucureşti. Mesajul meu este clar: nu vom susţine de la bugetul naţional întârzieri care să ducă la  incapacităţi de plată şi  apoi să plătim mai mult. Bugetul naţional nu va susţine un derapaj la Bucureşti. Sunt sigur că vor găsi o soluţie cât mai rapid la Bucureşti”.

Întrebat dacă veniturile de 7 miliarde de lei sunt realiste, premierul a prcizat: ”Cred că cei care au construit bugetul trebuie să vină cu această explicaţie”.

”Până acum execuţia bugetară arată că avem venituri mai mari decât am prognozat”, a mai afirmat Cîţu.

U SR PLUS a transmis, marţi, că ”motivul pentru care Bucureştiul a ajuns de facto în faliment este minciuna”, de vină fiind ”practica de a creşte cheltuielile la umbra unor venituri fictive”.

Proiectul bugetului Capitalei a fost respins, miercuri, în şedinţa Consiliului General, înregistrându-se 17 voturi ”pentru”, 22 ”împotrivă” şi 14 abţineri.

 Primarul general Nicuşor Dan a afirmat că este complet nemulţumit de faptul că riscă să întârzie începerea investiţiilor şi plata datoriilor. El a adăugat că bugetul pe care l-a propus a fost dezbătut timp de şase săptămâni cu partenerii din PNL, PMP şi USR PLUS, iar în condiţiile în care USR PLUS a decis să nu mai susţină bugetul, aşteaptă ca Alianţa să vină cu propria variantă de buget.

 

 

 

 

Ultimele Articole