x


  • EUR
    4.7787
    USD
    4.3149
string(7) "politic"

CÎȚU face un anunț pe care nu voiam să-l auzim!

Ministrul Florin Cîțu anunță că anul 2020 va fi unul foarte dificil.

Author: Mihai Voican | Sursa: Capital.ro | Publicat: 15.11.2019, 8:22

Orice construcţie de buget trebuie făcută având în vedere tratatele internaţionale semnate de România, respectiv Tratatul de la Maastrich şi Pactul Fiscal, pentru că altfel va trebui să facem derogări de la lege, a declarat joi seara, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

 

„Orice construcţie de buget suntem constrânşi să o începem având în vedere tratatele internaţionale semnate de România, Maastrich şi Pactul Fiscal.(..) întotdeauna am spus că trebuie să avem aceste tratate în minte când facem bugetul, pentru că altfel trebuie să facem derogări de la lege.(…) pornesc de la două lucruri, tratatele şi legislaţia în vigoare şi vom vedea cum le punem cap la cap. Este dificil, dar nu imposibil şi vom veni cu soluţii”, a spus Cîţu.

 

Acesta a subliniat că atât el cât şi premierul Ludovic Orban îşi vor asuma în totalitate bugetul pentru 2020, pe care îl vor face şi îl vor susţine în Parlament.

 

„Şi eu şi premierul Ludovic Orban am spus, ne vom asuma bugetul pentru 2020 în totalitate. Toate informaţiile din buget, tot ce este acolo ne vom asuma. Nu veţi vedea să spunem că noi n-am participat la elaborarea acestui buget, dar să venim în Parlament să-l prezentam. Noi vom face bugetul, noi venim în Parlament şi îl vom susţine”, a explicat ministrul.

 

Articolul integral pe CAPITAL