AcasăPoliticCÎȚU sugerează că există un plan de infectare în masă! Arată spre...

CÎȚU sugerează că există un plan de infectare în masă! Arată spre PSD

Liderul PNL, Florin Cîțu, aruncă din nou responsabilitatea amânării legii certificatului verde în curtea PSD sugerând chiar că ar putea exista un plan ca numărul de cazuri de COVID-19 să crească.
 
Cîțu a spus luni că certificatul verde nu mai îngrijorează pe nimeni, argumentând că 10.000 de noi cazuri pe zi înseamnă un efort bugetar mare pentru plata concediilor medicale. El nu a explicat însă care ar fi planul și de ce ar vrea cineva să se mbolnăvească lumea și să crească cheltuielile statului.Cîțu a adăugat că se va discuta în Coaliție „dacă acesta a fost planul”.
 
„Din punctul meu de vedere era nevoie de introducerea certificatului verde. Înțeleg că nu mai îngrijorează pe nimeni, înțeleg că faptul că avem peste 10.000 de cazuri zilnic nu reprezintă o problemă pentru actuala… în acest moment.Cred că nu mai reprezintă și vă spun de ce. 10.000 de persoane înseamnă concedii medicale, înseamnă persoane care au intrat în contact cu alte persoane, înseamnă alte concedii medicale. Înseamnă costuri suplimentare pentru companii și pentru stat. Nu mai spun că dacă acest număr crește s-ar putea să avem companii întregi care își întrerup activitatea pentru că nu pot să funcționeze, oamenii aceia vor trebui să stea acasă. Reprezintă un cost pentru economie și societate care nu este luat în calcul. Este un cost foarte serios, pe lângă costul cu energia. Eu sunt foarte curios dacă de la început acesta a fost planul să avem un număr foarte mare de persoane infectate sau nu. Eu nu văd niciun plan care să reducă numărul de persoane infectate, nu văd un plan care să crească numărul de persoane vaccinate, doar văd că toată lumea încearcă să ignore această problemă. Eu nu o ignor si susțin că există un cost foarte mare pentru economie. Eu sustin în continuare certificatul verde”, a declarat Cîțu.
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, vineri, că în acest moment nu mai vede necesară urgenţa certificatului verde, şi pentru faptul că în câteva săptămâni speră să se încheie valul cinci al pandemiei de Covid-19.
„În acest moment nu mai văd urgenţa certificatului verde, pentru că orice procedură legislativă (…) oricum presupune un timp de la momentul adoptării până la implementarea ei efectivă, care va mai însemna câteva săptămâni, şi eu sper că acest val al cincilea în România să se încheie peste câteva săptămâni. Deja avem două săptămâni din valul cinci şi sper ca până la sfârşitul lunii februarie să ajungem într-o situaţie…”, a afirmat Rafila vineri seară

Ultimele Articole