AcasăEconomieCiucă: Am aprobat astăzi, în şedinţa de Guvern, o rectificare bugetară pozitivă....

Ciucă: Am aprobat astăzi, în şedinţa de Guvern, o rectificare bugetară pozitivă. Bugetul pentru investiţii creşte cu 3,4 miliarde de lei. Priorităţile noastre rămân protejarea cetăţenilor, susţinerea economiei şi atragerea fondurilor europene

”Am aprobat astăzi, în şedinţa de Guvern, o rectificare bugetară pozitivă, bazată pe majorarea PIB-ului şi pe creşterea cu aproape 30 de miliarde de lei a veniturilor bugetului general consolidat. Priorităţile noastre rămân protejarea cetăţenilor, susţinerea economiei şi atragerea fondurilor europene”, afirmă Ciucă într-o postare pe Facebook.

El precizează că bugetul pentru investiţii creşte cu 3,4 miliarde de lei, Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale va beneficia de 7,3 miliarde în plus pentru protecţia familiilor şi a copiilor, ajutoare pentru compensarea preţului la energie.

La Sănătate, vor fi direcţionaţi în plus 2,6 miliarde de lei pentru proiectele de modernizare şi susţinere a serviciilor medicale.

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene primeşte în plus 2,7 miliarde de lei, Ministerul Energiei 2,4 miliarde de lei, Ministerul Transporturilor, 2 miliarde de lei, Ministerul Dezvoltării, aproximativ 650 de milioane de lei, iar Ministerul Agriculturii va beneficia de o alocare suplimentară de 716 milioane de lei pentru dezvoltarea sistemului de irigaţii şi sprijinirea fermierilor.

”Am avut în vedere toate solicitările ministerelor şi priorităţile generate de contextul actual. Astfel, alocăm fonduri semnificative pentru investiţii în economie, pentru energie, sănătate şi agricultură, domenii de interes major în această perioadă”, conchide Ciucă.

 

Ultimele Articole