AcasăEconomieCiucă: Când am preluat guvernarea, puţini ne-au crezut în stare să aprobăm...

Ciucă: Când am preluat guvernarea, puţini ne-au crezut în stare să aprobăm bugetul până la sfârşitul anului şi totodată să îndeplinim şi ţintele şi jaloanele din PNRR, care erau efectiv neatinse

Nicolae Ciucă a fost întrebat, la Radio România Actualităţi, despre cum a evoluat România în cele şapte luni ale mandatului său şi afirmat: ”Am preluat guvernarea după o perioadă în care a trebuit să suportăm cu toţii rigorile şi limitările din perioada pandemiei. Am preluat, de asemenea, guvernarea după o perioadă de criză politică. Vă aduceţi aminte că au fost 3 luni în care au avut loc o serie întreagă de dezbateri şi de frământări şi s-a decis realizarea acestei coaliţii pe care, sigur, foarte mulţi oameni la vremea respectivă nu o vedeau cu ochi buni. Au considerat că un partid de centru-dreapta, un partid de centru-stânga nu vor fi atât de compatibile să poată să realizeze această coaliţie”.

Premierul a afirmat că ”cel mai important obiectiv în momentul de faţă este să asigurăm stabilitatea” ţării şi a economiei.

”Atunci când am preluat guvernarea, puţini ne-au crezut în stare să aprobăm bugetul până la sfârşitul anului şi totodată să îndeplinim şi ţintele şi jaloanele din PNRR, care erau efectiv neatinse. Am reuşit într-o lună de zile să atingem aceste obiective”, a mai declarat Ciucă.

Acesta a apreciat că adoptarea bugetului ”a însemnat un obiectiv foarte, foarte important”.

Premierul a vorbit, de asemenea, despre concentrarea pe atragerea fondurilor europene.

”Nu ne permitem să pierdem aceşti bani, vorbim de miliarde de euro pe care trebuie să le absorbim. Dezangajarea acestor fonduri este inadmisibilă”, a mai afirmat premierul.

 

 

Ultimele Articole