Ciucă deja e contestat în PNL: ”Credibilitatea partidului nu poate şi nu trebuie să depindă doar de un om”

Europarlamentarul PNL Mircea Hava a criticat, vineri, faptul că la Congresul extraordinar de duminică s-a înscris un singur candidat pentru funcţia de preşedinte. Credibilitatea Partidului Naţional Liberal nu poate şi nu trebuie să depindă doar de un om. Că e Ciucă sau altcineva. Dacă eşti solist, eşti doar tu şi instrumentul, dacă eşti prim-ministru sau preşedinte de partid, îţi trebuie o echipă, a spus Hava, care consideră că este ”modelul de alegeri în care nu există un înfrânt ci, de fapt, pierde tot partidul”, relatează News.ro.

”Credibilitatea Partidului Naţional Liberal nu poate şi nu trebuie să depindă doar de un om. Că e Ciucă sau altcineva. Dacă eşti solist, eşti doar tu şi instrumentul, dacă eşti prim-ministru sau preşedinte de partid, îţi trebuie o echipă. Nu am nimic cu Nicolae Ciucă, aşa cum nu am avut nici cu Florin Cîţu, ori cu vreun alt membru al PNL şi nu vreau ca acest mesaj să fie perceput ca o critică a unor persoane, căci nu este. Este, dacă mi se permite, o dezamăgire personală faţă de o situaţie mai amplă în care ne aflăm. Nu sunt genul entuziast care să aplaude, la scenă deschisă, schimbările la vârful partidului. Mai degrabă, rămân rezervat şi îngrijorat de inconsecvenţă şi de felul în care se desfăşoară guvernarea”, a scris Hava pe Facebook.

Europarlamentarul PNL afirmă că ”nu l-a mişcat decizia lui Cîţu de a demisiona de la şefia PNL, chiar dacă nu a fost un membru al ‘echipei câștigătoare’”.

”Nu mă bucură, însă, nici candidatura lui Nicolae Ciucă, şi asta nu pentru că aş avea ceva cu militarul sau omul politic Ciucă. Sunt multe naţii puternice cu politicieni de ispravă ieşiţi din haina militară. Poate fi şi una, şi alta. În schimb, nu cred că nişte alegeri cu un singur candidat sunt un lucru bun pentru PNL sau alt partid. Pentru că sunt exact modelul de alegeri în care nu există un înfrânt ci, de fapt, pierde tot partidul. Doar ce am trecut prin festivalul democraţiei. Nu cred nici în derogări. Excepţia de la regulă e un instrument ce trebuie folosit în situaţii excepţionale, or PNL nu se află într-o astfel de situaţie”, spune Mircea Hava.

Potrivit europarlamentarului, ”pentru a evalua obiectiv şi pe termen lung pe cineva n-ajunge să te raportezi la context”.

”Azi, lumea se simte mai sigură când aude un fost militar vorbind despre pace sau război. Şi nu e o nimica toată. Dar nu va dura o veşnicie. Şi, atunci, după, ce vom face? Ajungem la jocurile copilăriei cu „Cioc-boc, nu-i de tine treci la loc! (fără aluzie)”? Asta în timp ce liderul în cauză îndură ruşinea de a deveni „urâtul” ţării doar pentru că a ascultat de indicaţiile celor care i-au spus că e cel mai frumos! Cam tot cei care alcătuiesc un, dacă vreţi, “pluton” ce propulsează lideri pentru ca, mai apoi, să-i aibă în cătarea “armei.” Statul, guvernul nu sunt făcute să fie exploatate ca bursa cu un profit, fie şi de imagine, imediat. Sunt şi există pentru a garanta oamenilor traiul de zi cu zi, în fiecare zi!”, a scris Hava.

El mai spune: ”De ce nu-i avem mai implicaţi şi mai prezenţi în decizie, pe colegii mei despre care se ştie ce rezultate au avut ca aleşi direcţi ai oamenilor, nu pe liste. Tocmai pentru că mulţi dintre cei de pe liste au întins corzile, au profitat la maxim şi au crezut că le ştiu pe toate. Ceea ce e foarte grav, când nu-i mai asculţi pe ăia rămaşi aproape de oameni şi probleme. Dacă ar există mai multă dovadă că Bucureştiul ascultă nu doar aude, alta ar fi situaţia. Spre deosebire de alţii, nu văd neapărat o piedică în faptul că domnul Ciucă e mai cazon, obişnuit să ia şi să dea ordine. Dar unde e echipa de guvernare vizibilă şi cu rezultate? Care să poată recupera faptul că am dezamăgit electoratul”.

Mircea Hava afirmă că ”PNL este, încă, un partid mare şi stabil, cu o resursă umană importantă, iar printre liderii săi sunt mulţi oameni cu experienţă în politică şi administraţie, oameni asupra cărora nu planează nici un fel de acuze ori suspiciuni de orice natură, şi care ar putea să îşi asume orice candidatură la nivelul PNL sau al ţării”.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed