AcasăPoliticCiucă, despre criza din energie: Avem nevoie să ne păstrăm locurile de...

Ciucă, despre criza din energie: Avem nevoie să ne păstrăm locurile de muncă, avem nevoie să funcţioneze toate întreprinderile

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, marţi, după o întâlnire cu oamenii de afaceri americani, că trebuie întărită încrederea investitorilor în mediul de afaceri economic românesc. Premierul a mulţumit din nou părţii americane pentru trimiterea de militari în ţară, dar a discutat şi despre criza din energie. ”Avem nevoie să ne păstrăm locurile de muncă, avem nevoie să funcţioneze toate întreprinderile mici şi mijlocii şi chiar întreprinderile mari”, a afirmat premierul, precizând că soluţiile trebuie asumate de Guvern, furnizori, distribuitori, producători şi mediul de afaceri

Premierul Nicolae Ciucă a participat, marţi, la Forumul economic organizat de AmCham România.

”Am folosit acest prilej pentru a mulţumi încă odată pentru decizia părţii americane de a fi trimis 1000 de militari şi am făcut acest lucru pentru că am considerat că, în actualul context, partea asta de măsuri asiguratorii care sunt rezultatul parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii, cu statutul de membru al Alianţei Nord Atlantice şi Uniunii Europene se completează foarte bine cu măsurile economice şi cu investiţiile pe care oamenii  de afaceri americani vor să le facă în România”, a declarat premierul.

Ciucă a întrebat investitorii americani care sunt planurile de viitor.

”Chiar i-am rugat la final să îmi răspundă, nu mie, ci Guvernului, la o întrebare foarte simplă: care este intenţia de investiţii viitoare în România. Urmează ca răspunsul la această întrebare să ajungă la Guvern după ce vor fi colectate toate răspunsurile”, a mai afirmat premierul.

Acesta a precizat că a dicutat cu investitorii americani şi despre criza din energie: ”Am discutat acest subiect şi în întâlnirea de astăzi. Am spus foarte clar că în centrul preocupărilor Guvernului sunt cetăţeanul şi menţinerea deschisă a activităţilor economice. Avem nevoie să ne păstrăm locurile de muncă, avem nevoie să funcţioneze toate întreprinderile mici şi mijlocii şi chiar întreprinderile mari. Pentru toate acestea avem nevoie de o soluţie care să fie înţeleasă şi asumată, atât de Guvern, cât şi de către furnizori, distribuitori, producători şi desigur mediul de afaceri”.

 

Ultimele Articole