AcasăEconomieCiucă, despre procesarea concentratului de cupru în România: La Zlatna s-a făcut...

Ciucă, despre procesarea concentratului de cupru în România: La Zlatna s-a făcut prelucrarea cuprului şi este o opţiune pe care o luăm serios în calcul / Există deja la nivel european un proiect prin care se urmăreşte dezvoltarea acestei industrii

Premierul a anunţat că a discutat şi cu preşedintele  Consiliului Judeţean  şi cu primarul oraşului Zlatna, despre acest subiect.

”Sigur, dumnelor susţin pe bună dreptate că încă se mai poate beneficia de cunoaştere în domniul respectiv. La Zlatna s-a făcut prelucrarea cuprului şi este o opţiune pe care o luăm serios în calcul”, a precizat el. 

Şeful Executivului a afirmat, în declaraţia de presă, că aşa cum a văzut în cariera de cupru pe care a vizitat-o, ”există o posibilitate ca aceasta să poată fi exploatată mai eficient”. 

”Există, deasemenea, o predictibilitate de timp, pentru câţiva zeci de ani, deci există resurse şi minereu ca el să poată fi exploatat. Ar fi absolut de neiertat ca noi să nu fim în măsură să sprijinim investiţii, astfel încât minereul  de cupru să poată fi prelucrat în ţară”, a mai afirmat premierul Ciucă. 

El a ţinut să menţioneze că specialiştii în domeniu au prezentat soluţiile şi avantajele.

”Există deja, la nivel european, un proiect prin care se urmăreşte dezvoltarea acestei industrii şi folosirea materiei prime finale pentru dezvoltarea de conductori, semiconductori şi microcipuri, ca atare resursa aceasta va trebui să fie prelucrată la noi în ţară”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă. 

Ultimele Articole