AcasăEconomieCiucă, după ce BNR a anunţat investiţii străine de peste 5 miliarde...

Ciucă, după ce BNR a anunţat investiţii străine de peste 5 miliarde euro: Sunt bani care se adaugă eforturilor guvernului pentru a atrage cât mai mulţi bani europeni. E singura şansă în actuala situaţie de criză să putem menţine echilibrul socio-economic

”Ieri am putut să ne bucurăm de cifrele pe care Banca Naţională a României le-a furnizat în ceea ce priveşte valoarea investiţiilor străine directe în economia României şi procentul este unul cât se poate de semnificativ: 43.7% comparat cu anul trecut. În valoare nominală discutăm de 5,5 miliarde de euro. Sunt bani care se adaugă eforturilor care se întreprind la nivelul guvernului pentru a atrage cât mai mulţi bani europeni. Este singura noastră şansă în actuala situaţie de criză să putem să menţinem echilibrul socio-economic şi să putem, de ce nu, să ne propunem obiective de continuare a procesului de dezvoltare economică. Avem toate premisele să putem să închidem anul pe o creştere economică şi să avem o perspectivă a construcţiei bugetului pentru anul viitor care să ne permită să continuăm politicile pe care noi ni le-am asumat”, a declarat şeful Executivulu.

Datoria externă totală a crescut în primele şapte luni cu 5,816 miliarde euro, la 140,43 miliarde euro, de la 134,6 miliarde euro, la 31 decembrie 2021, arată datele publicate marţi de Banca Naţională a României. Investiţiile directe ale nerezidenţilor în România au însumat 5,505 miliarde euro, comparativ cu 3,830 miliarde euro în perioada ianuarie – iulie 2021.

” Investiţiile directe ale nerezidenţilor în România  au însumat 5,505 miliarde euro (comparativ cu 3,830 miliarde euro în perioada ianuarie – iulie 2021), din care participaţiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au însumat valoarea netă de 4,153 miliarde euro, iar creditele intragrup au înregistrat valoarea netă de 1,352 miliarde euro”, arată datele BNR.

Ultimele Articole