AcasăEconomieCiucă, la Cupru Min: Am venit în Ţara Moţilor pentru a transmite...

Ciucă, la Cupru Min: Am venit în Ţara Moţilor pentru a transmite mesajul ferm al Guvernului de susţinere a planurilor de dezvoltare ale acestei zone / Pregătim un memorandum ca jumătate din profitul companiei să fie orientat către retehnologizări

”Am venit astăzi în Ţara Moţilor pentru a transmite mesajul ferm al Guvernului de susţinere a planurilor de dezvoltare ale acestei zone, prin investiţii şi locuri de muncă. Am fost la CUPRU MIN, la Abrud, am discutat cu managementul companiei, cel mai mare angajator din zonă, despre proiectele de retehnologizare şi modernizare. Aceste investiţii vor menţine în zona de profit compania şi vor oferi perspective concrete de dezvoltare şi ocupare a forţei de muncă, prin valorificarea oportunităţilor de exploatare şi prelucrare a minereurilor neferoase din zonă”, spune premierul pe Facebook.

Nicolae Ciucă mai afirmă că încurajează conducerea societăţii să continue în această direcţie pentru că viitorul aparţine noilor tehnologii prietenoase cu mediul şi că are susţinerea sa şi a echipei guvernamentale.

”Pregătim la nivelul Guvernului un Memorandum prin care jumătate din profitul Companiei CUPRU MIN nu va mai merge la bugetul de stat, ci va fi orientat către noi retehnologizări. Este vorba despre aproximativ 43 de milioane de lei care vor susţine producţia companiei, fără să afecteze mediul”, anunţă premierul.

El afirmă că ”este îmbucurător să vedem cum o companie cu acţionariat integral de stat se menţine de câţiva ani buni în zona de profit şi că investiţiile realizate până acum au fost doar prin finanţarea proprie”.

”Totodată, prin decizia pe care am luat-o în Guvern, am descentralizat alocarea resurselor financiare la nivel local, astfel încât, din taxele plătite de Cuprumin, 27 de milioane de lei au ajuns, deja, în acest an, la autorităţile locale pentru investiţii necesare comunităţii. Urez companiei, care împlineşte anul acesta 45 de ani, mulţi ani de activitate de acum încolo, iar conducerii mult succes pentru că este nevoie de dezvoltare! Minerilor, cei care sunt la baza activităţii companiei şi pe care îi vom sărbători pe 6 august, le doresc sănătate şi ”Noroc bun”!”, mai spune şeful Executivului.

Ultimele Articole