Clădirile de birouri vândute în Piaţa Victoriei însumează 200 milioane de euro

0
Clădirile de birouri vândute în Piaţa Victoriei însumează 200 milioane de euro

Şirul tranzacţiilor cu imobile de birouri din Piaţa Victoriei a fost deschis în anul 2003, când prima dintre clădirile ancoră din zonă, Europe House, a fost cumpărată pentru 26,5 milioane de euro de fondul de investiţii Europolis.

Aproape 2 ani mai târziu a urmat Bucharest Corporate Center, imobil achiziţionat de austriecii de la Immoeast pentru o sumă aproximativ egală cu cea încasată pentru Europe House, precum susţin analiştii imobiliari. Totuşi, noii proprietari nu au precizat cu exactitate valoarea tranzacţiei, clădirea fiind cumpărată la pachet cu alte două proiecte de office, Pipera Center şi Global Business Center.

După austrieci, britanicii au fost următorii care au crescut valoarea imobiliară a Pieţei Victoriei. Fondul de investiţii Fabian a achiziţionat în 2006 Cascade Office Building cu circa 13 milioane de euro.

Cel mai înalt nivel de tranzacţionare atins până în prezent în Piaţa Victoriei a fost stabiliti însă în 2007, când dezvotatorul imobiliar GTC a vândut America House francezilor de la Ixis Corporate&Investment Bank, subsidiare celor de la Natixis. Suma încasată: 120 milioane euro!

Nici în 2008 Piaţa Victoriei nu a fost ocolită de investitorii imobiliari. Buzeşti Business Center s-a vândut în primăvara acestui an pentru circa 20 de milioane. Noii proprietari sunt britanicii de la City Capital.